32 °C Budapest

Egyetlen McDonald's-ban ehetsz ma féláron

2010. február 18. 11:02

Meglepő, de a mai Torkos Csütörtök akcióhoz csatlakozott éttermek listáján egy kecskeméti McDonald's étterem is szerepel. Ez különösen annak fényében izgalmas, hogy az országban egyetlen más McDonald's sem vesz részt a mai féláras torkoskodásban.

Mint arról többször is beszámoltunk, 1300 étterem csatlakozott a mai Torkos Csütörtök akcióhoz. A résztvevők vállalják, hogy az étel- és italfogyasztásból egyaránt 50%-os kedvezményt biztosítanak.

A McDonald's és a franchise
Jelenleg 100 McDonald's étterem működik Magyarországon: 48 vállalati étteremként, 52 pedig franchise partner által működtetve.

Az éttermek helyszínét minden esetben a vállalat jelöli ki, és a vállalat adja át használatra a franchise átvevőnek, alapesetben 20 évre. Az étterem működtetéséhez szükséges gépek, eszközök beszerzése a franchise átvevő feladata, melynek értéke egy újonnan nyíló étterem esetében kb. 140 millió Ft. A beszerzések akár a gépekről, akár az alapanyagokról van szó, minden esetben a McDonald's által kiválasztott, minősített beszállítóktól történhetnek.

(Forrás: mcdonalds.hu)

Az éttermek listájának érdekessége, hogy ezúttal egy McDonald's -a kecskeméti Malom bevásárlóközpontban található étterem- is résztvevőként van feltüntetve.

Amint a Pénzcentrum a McDonald's Magyarországi Étterem Hálózat Kft-től megtudta, a párszázas ajánlat kivételével minden önállóan vásárolható termékre és minden menüre áll a kedvezmény, ami más akciókkal természetesen nem vonható össze.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Mivel az említett étterem a Malom bevásárlóközpont food court részén található, asztalfoglalás nem szükséges. A vendégeket az étterem kapacitásának függvényében tudják a kiszolgálni, a kapacitást a várhatóan megnövekedő érdeklődésre való tekintettel természetesen megnövelték.

Felmerül a kérdés, hogy lehet, hogy csak egy étterem csatlakozott az akcióhoz, a 100 magyarországi McDonald's közül? A McDonald's Magyarország tájékoztatása szerint a csatlakozó étterem franchise üzemeltetésben működik, az üzemeltető franchise partner pedig úgy döntött, hogy ebben az éttermében szeretné kipróbálni az akciót - döntésével pedig a vállalattal egyetértett.

A Franchise üzemeltetésű étteremek saját gazdálkodású egységek, ezért a vállalattal egyeztetve egyénileg is részt vehetnek akciókban és folytathatnak egyedi marketing aktivitást. A vállalati éttermek esetében még nem merült fel a csatlakozás kérdése, inkább a ma induló új akcióra fókuszálnak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 22. kedd
Paulina
25. hét
EZT OLVASTAD MÁR?