33 °C Budapest

Egyetlen McDonald's-ban ehetsz ma féláron

2010. február 18. 11:02

Meglepő, de a mai Torkos Csütörtök akcióhoz csatlakozott éttermek listáján egy kecskeméti McDonald's étterem is szerepel. Ez különösen annak fényében izgalmas, hogy az országban egyetlen más McDonald's sem vesz részt a mai féláras torkoskodásban.

Mint arról többször is beszámoltunk, 1300 étterem csatlakozott a mai Torkos Csütörtök akcióhoz. A résztvevők vállalják, hogy az étel- és italfogyasztásból egyaránt 50%-os kedvezményt biztosítanak.

A McDonald's és a franchise
Jelenleg 100 McDonald's étterem működik Magyarországon: 48 vállalati étteremként, 52 pedig franchise partner által működtetve.

Az éttermek helyszínét minden esetben a vállalat jelöli ki, és a vállalat adja át használatra a franchise átvevőnek, alapesetben 20 évre. Az étterem működtetéséhez szükséges gépek, eszközök beszerzése a franchise átvevő feladata, melynek értéke egy újonnan nyíló étterem esetében kb. 140 millió Ft. A beszerzések akár a gépekről, akár az alapanyagokról van szó, minden esetben a McDonald's által kiválasztott, minősített beszállítóktól történhetnek.

(Forrás: mcdonalds.hu)

Az éttermek listájának érdekessége, hogy ezúttal egy McDonald's -a kecskeméti Malom bevásárlóközpontban található étterem- is résztvevőként van feltüntetve.

Amint a Pénzcentrum a McDonald's Magyarországi Étterem Hálózat Kft-től megtudta, a párszázas ajánlat kivételével minden önállóan vásárolható termékre és minden menüre áll a kedvezmény, ami más akciókkal természetesen nem vonható össze.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Mivel az említett étterem a Malom bevásárlóközpont food court részén található, asztalfoglalás nem szükséges. A vendégeket az étterem kapacitásának függvényében tudják a kiszolgálni, a kapacitást a várhatóan megnövekedő érdeklődésre való tekintettel természetesen megnövelték.

Felmerül a kérdés, hogy lehet, hogy csak egy étterem csatlakozott az akcióhoz, a 100 magyarországi McDonald's közül? A McDonald's Magyarország tájékoztatása szerint a csatlakozó étterem franchise üzemeltetésben működik, az üzemeltető franchise partner pedig úgy döntött, hogy ebben az éttermében szeretné kipróbálni az akciót - döntésével pedig a vállalattal egyetértett.

A Franchise üzemeltetésű étteremek saját gazdálkodású egységek, ezért a vállalattal egyeztetve egyénileg is részt vehetnek akciókban és folytathatnak egyedi marketing aktivitást. A vállalati éttermek esetében még nem merült fel a csatlakozás kérdése, inkább a ma induló új akcióra fókuszálnak.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 1. péntek
Tihamér, Annamária
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?