19 °C Budapest

Új aukciós honlapok, új lehetőség a spórolásra

Pénzcentrum
2010. február 5. 14:02

A hagyományos aukciós weboldalak felfutását követően egyre több olyan weboldal jön létre, ahol némi szerencsével fillérekért juthatunk hozzá egyébként magas árszintű termékekhez.

Az eBay, vagy hazai vizeken evezve a vatera.hu sikere mindenki számára ismert. Erre a piacra nehéz betörni új, hasonló rendszerű aukciós oldallal, ezért mostanában új típusú licitálós oldalak próbálják megvetni a lábukat mind a nemzetközi, mind pedig a hazai felhasználók kegyeiért versengve. A hagyományos - most már mondhatjuk, hogy klasszikus - aukciós portálok az offline üzletkötés menetét ültették át az internetre, azaz felhasználók adják-veszik egymás között az árucikkeket.

Az új típusú licitálós oldalakon viszont nincsenek eladók, csak vásárlók versengenek egymással és az árral annak érdekében, hogy az oldal üzemeltetői által felkínált, 0 forintról induló termékeket megszerezzék. Ez csábítónak tűnik, mert akár egyetlen jól irányzott klikkeléssel megszerezhető egy máskülönben súlyos tízezrekért kapható elektronikai berendezés, utazás vagy használati tárgy. A hazai piacon - s főleg a mostani gazdasági helyzetben - még inkább életképesnek tűnik egy olyan weboldal, ahol a felhasználó úgy érezheti, hogy fillérekért jut nagy értékű termékekhez.

Ugye jól hangzik? De persze az ilyen típusú oldalak üzemeltetői sem jótékonysági intézmények. Éppen ezért a licitálás előre megvásárolt kreditek segítségével történhet, az ügyes felhasználók tehát megpróbálnak a legvégsőkig kivárni, hogy minél kevesebb kredit elköltésével juthassanak még mindig töredék áron egy-egy termékhez.

Vannak olyan vásárlók is, akik pont arra játszanak, hogy kevésbé látogatott, nemrég indult licitálós oldalakra vadásznak, ahol csekélyebb számú ellenféllel kell egy-egy termékért megmérkőzni, így nagyobb esélyük nyílik arra, hogy jó áron, kevés licittel vigyenek el valami drágább berendezést. Az egyik ilyen, viszonylag friss licitálós oldal üzemeltetője elmondta, hogy a dinolicit.hu indulása előtt alaposan körülnézett a piacon, s pont a fent említett típusú felhasználók miatt úgy ítélte meg, hogy még mindig van helye és létjogosultsága egy új licitálós szolgáltatásnak a hazai piacon.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A tulajdonosok szerint minél több ilyen oldal jön létre, annál inkább érezhetik úgy az ilyen liciteket kedvelő felhasználók, hogy egyre nagyobb az esély arra, hogy okosan kattintva a bolti árnál jóval alacsonyabb összegért juthassanak hozzá értékes termékekhez. A dinolicit.hu fejlesztése során az ötletgazdák igyekeztek szem előtt tartani az eddigi tapasztalatokat is, paraméterezhető licitautomata gondoskodik például arról, hogy a felhasználó helyet emelje a tétet, ha a játékos épp nem tartózkodik a számítógép előtt.

Jelen pillanatban is több hasonló oldal létezik. Ám hosszabb távon számuk valószínűleg csökkenni fog, A dinolicit.hu üzemeltetői szerint az üzleti siker és a népszerűség titka az, hogy a piaci igényeknek megfelelően gyorsan és hatékonyan tudjon alkalmazkodni az oldalon aukcióra bocsátott termékek típusa a felhasználók óhajának megfelelően, s folyamatos fejlesztéssel és monitorozással lehet a magyar internetezők kedvében járó fejlesztéseket elvégezni. A megbízhatóság és a korrektség, a feltételek egyértelmű megjelenítése és a gyors ügyintézés záloga lehet az üzleti sikernek. A dinolicit.hu tulajdonosai abban bíznak, hogy az oldalra látogató felhasználók sikerélményekkel gazdagodnak, s jó hírét viszik a lehetőségnek.

Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?