15 °C Budapest

Új aukciós honlapok, új lehetőség a spórolásra

Pénzcentrum
2010. február 5. 14:02

A hagyományos aukciós weboldalak felfutását követően egyre több olyan weboldal jön létre, ahol némi szerencsével fillérekért juthatunk hozzá egyébként magas árszintű termékekhez.

Az eBay, vagy hazai vizeken evezve a vatera.hu sikere mindenki számára ismert. Erre a piacra nehéz betörni új, hasonló rendszerű aukciós oldallal, ezért mostanában új típusú licitálós oldalak próbálják megvetni a lábukat mind a nemzetközi, mind pedig a hazai felhasználók kegyeiért versengve. A hagyományos - most már mondhatjuk, hogy klasszikus - aukciós portálok az offline üzletkötés menetét ültették át az internetre, azaz felhasználók adják-veszik egymás között az árucikkeket.

Az új típusú licitálós oldalakon viszont nincsenek eladók, csak vásárlók versengenek egymással és az árral annak érdekében, hogy az oldal üzemeltetői által felkínált, 0 forintról induló termékeket megszerezzék. Ez csábítónak tűnik, mert akár egyetlen jól irányzott klikkeléssel megszerezhető egy máskülönben súlyos tízezrekért kapható elektronikai berendezés, utazás vagy használati tárgy. A hazai piacon - s főleg a mostani gazdasági helyzetben - még inkább életképesnek tűnik egy olyan weboldal, ahol a felhasználó úgy érezheti, hogy fillérekért jut nagy értékű termékekhez.

Ugye jól hangzik? De persze az ilyen típusú oldalak üzemeltetői sem jótékonysági intézmények. Éppen ezért a licitálás előre megvásárolt kreditek segítségével történhet, az ügyes felhasználók tehát megpróbálnak a legvégsőkig kivárni, hogy minél kevesebb kredit elköltésével juthassanak még mindig töredék áron egy-egy termékhez.

Vannak olyan vásárlók is, akik pont arra játszanak, hogy kevésbé látogatott, nemrég indult licitálós oldalakra vadásznak, ahol csekélyebb számú ellenféllel kell egy-egy termékért megmérkőzni, így nagyobb esélyük nyílik arra, hogy jó áron, kevés licittel vigyenek el valami drágább berendezést. Az egyik ilyen, viszonylag friss licitálós oldal üzemeltetője elmondta, hogy a dinolicit.hu indulása előtt alaposan körülnézett a piacon, s pont a fent említett típusú felhasználók miatt úgy ítélte meg, hogy még mindig van helye és létjogosultsága egy új licitálós szolgáltatásnak a hazai piacon.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A tulajdonosok szerint minél több ilyen oldal jön létre, annál inkább érezhetik úgy az ilyen liciteket kedvelő felhasználók, hogy egyre nagyobb az esély arra, hogy okosan kattintva a bolti árnál jóval alacsonyabb összegért juthassanak hozzá értékes termékekhez. A dinolicit.hu fejlesztése során az ötletgazdák igyekeztek szem előtt tartani az eddigi tapasztalatokat is, paraméterezhető licitautomata gondoskodik például arról, hogy a felhasználó helyet emelje a tétet, ha a játékos épp nem tartózkodik a számítógép előtt.

Jelen pillanatban is több hasonló oldal létezik. Ám hosszabb távon számuk valószínűleg csökkenni fog, A dinolicit.hu üzemeltetői szerint az üzleti siker és a népszerűség titka az, hogy a piaci igényeknek megfelelően gyorsan és hatékonyan tudjon alkalmazkodni az oldalon aukcióra bocsátott termékek típusa a felhasználók óhajának megfelelően, s folyamatos fejlesztéssel és monitorozással lehet a magyar internetezők kedvében járó fejlesztéseket elvégezni. A megbízhatóság és a korrektség, a feltételek egyértelmű megjelenítése és a gyors ügyintézés záloga lehet az üzleti sikernek. A dinolicit.hu tulajdonosai abban bíznak, hogy az oldalra látogató felhasználók sikerélményekkel gazdagodnak, s jó hírét viszik a lehetőségnek.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm