18 °C Budapest

4 tipp: így vásárolj ajándékot a neten

2009. december 7. 13:02

Ha már most rémálmainkban köszön vissza a karácsonyi bevásárlás és irtózunk az ünnepi csengettyűk dallamára a bevásárlóközpontokban hullámzó tömegtől, ideje elgondolkodnunk, hogyan vághatunk neki a nyugodt, lelkiismeretes, és nem utolsósorban spórolós ajándékvásárlásnak.

Nem kevésbé fontos szempont, hogy olyan ajándékot varázsoljunk szeretteiknek a fa alá, ami éppen hozzájuk illik a legjobban. Ilyenkor segíthet az online aukciózás, amely közel sem olyan bonyolult, mint talán elsőre gondolnánk. Szilágyi Borbála, a TeszVesz online aukciós szakértőjének tippjei segítenek abban, hogy ügyesen vásároljunk a világhálón:

Legyen a Te ajándékod a legkülönlegesebb!

A legkülönlegesebb meglepetést nem valószínű, hogy a plázákban találjuk meg. Az online aukciózás virtuális kincsesbánya, hiszen a legkülönlegesebb ajándékokat szerezhetjük be az ország bármely szegletéből, vagy akár külföldről is. Az aukciós honlapokon például szinte minden megtalálható: legyen az új termék, amit a lakhelyeden nem forgalmaznak, vagy akár remek antikvár könyv, ami már égen-földön nem kapható.

Ne költekezz túl!

Az ünnepek közeledtével könnyen elszabadulhat a vásárlási láz. Online aukciózáskor szerencsére nem kell attól tartanunk, hogy hirtelen felindulásból mindent virtuális kosarunkba pakolunk. Az aukciózás pénztárca kímélő előnye ugyanis, hogy meghatározható, maximum mennyit vagyunk hajlandóak költeni az adott termékre, így biztosan nem költekezünk túl. Ez persze nem jelenti azt, hogy egész nap a képernyő előtt ülve kell várni az aukciót lezáró virtuális kalapácsra: az automatikus licitálás beállításával egyszerűen maximálható a licit összege.

Hasonlítsd össze az árakat/termékeket!

A karácsonyi vásárlás komoly logisztikát igényel: a tökéletes ajándék feltérképezése hosszú boltjáró túrákkal és jegyzeteléssel jár. Ha aukciós portálokon vásárolunk, elkerüljük a tömeget és az ajándékok összehasonlításával töltött időt is lényegesen lerövidítjük.

Kérd ki mások véleményét!

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az online vásárlás egyik legnagyobb előnye, hogy nem csak az árut "hivatalból" dicsérő eladó segítségére számíthatunk, hanem a neten pártatlan véleményeket is begyűjthetünk a kiszemelt termékekről.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?