24 °C Budapest

4 tipp: így vásárolj ajándékot a neten

2009. december 7. 13:02

Ha már most rémálmainkban köszön vissza a karácsonyi bevásárlás és irtózunk az ünnepi csengettyűk dallamára a bevásárlóközpontokban hullámzó tömegtől, ideje elgondolkodnunk, hogyan vághatunk neki a nyugodt, lelkiismeretes, és nem utolsósorban spórolós ajándékvásárlásnak.

Nem kevésbé fontos szempont, hogy olyan ajándékot varázsoljunk szeretteiknek a fa alá, ami éppen hozzájuk illik a legjobban. Ilyenkor segíthet az online aukciózás, amely közel sem olyan bonyolult, mint talán elsőre gondolnánk. Szilágyi Borbála, a TeszVesz online aukciós szakértőjének tippjei segítenek abban, hogy ügyesen vásároljunk a világhálón:

Legyen a Te ajándékod a legkülönlegesebb!

A legkülönlegesebb meglepetést nem valószínű, hogy a plázákban találjuk meg. Az online aukciózás virtuális kincsesbánya, hiszen a legkülönlegesebb ajándékokat szerezhetjük be az ország bármely szegletéből, vagy akár külföldről is. Az aukciós honlapokon például szinte minden megtalálható: legyen az új termék, amit a lakhelyeden nem forgalmaznak, vagy akár remek antikvár könyv, ami már égen-földön nem kapható.

Ne költekezz túl!

Az ünnepek közeledtével könnyen elszabadulhat a vásárlási láz. Online aukciózáskor szerencsére nem kell attól tartanunk, hogy hirtelen felindulásból mindent virtuális kosarunkba pakolunk. Az aukciózás pénztárca kímélő előnye ugyanis, hogy meghatározható, maximum mennyit vagyunk hajlandóak költeni az adott termékre, így biztosan nem költekezünk túl. Ez persze nem jelenti azt, hogy egész nap a képernyő előtt ülve kell várni az aukciót lezáró virtuális kalapácsra: az automatikus licitálás beállításával egyszerűen maximálható a licit összege.

Hasonlítsd össze az árakat/termékeket!

A karácsonyi vásárlás komoly logisztikát igényel: a tökéletes ajándék feltérképezése hosszú boltjáró túrákkal és jegyzeteléssel jár. Ha aukciós portálokon vásárolunk, elkerüljük a tömeget és az ajándékok összehasonlításával töltött időt is lényegesen lerövidítjük.

Kérd ki mások véleményét!

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az online vásárlás egyik legnagyobb előnye, hogy nem csak az árut "hivatalból" dicsérő eladó segítségére számíthatunk, hanem a neten pártatlan véleményeket is begyűjthetünk a kiszemelt termékekről.

Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?