14 °C Budapest

Olimpiai lottó: milliárdokat hozhatna

Pénzcentrum
2010. január 27. 08:45

A magyar versenysportra forditandó állami támogatásról rengeteg vita folyik, miközben arról, hogy milyen más forrásokból juthatna a szektor pénzhez, nem sok szó esik. Két közgazdász szerint az úgynevezett olimpiai lottó milliárdokat hozhatna a konyhára - irja a Népszabadság.

Szerencsejáték Zrt. egy, a skandináv lottóhoz hasonló játékot hozna forgalomba, ahol a szelvényen számok helyett a huszonnyolc nyári, valamint a hét téli olimpiai sportág piktogramja jelenne meg. A nyeremények nagyságrendje a skandináv rokonhoz hasonló mértékű lenne.

A két szakember szerint innentől már csak egy jogszabály-módosítás szükséges ahhoz, hogy a játékadó cimen futó összeget a sportköltségvetésbe forgassák. A közgazdászok természetesen kalkulációkat is végeztek. Számitásaik szeirnt "a Szerencsejáték Zrt. játékpiacán az olimpiai lottó nyolcszázalékos részesedést hasíthat ki magának. Ebben az esetben a játék összes bevétele meghaladná a 12 milliárd forintot, aminek a 12%-os játékadója másfél milliárd forint extraforráshoz juttatná a versenysportot"

A finanszirozás mikéntjét árnyalná az is, hogy mikor a fogadó bejelölné egy-egy szakág ábráját a fogadólapon, akkor nemcsak a nyeremény érdeké ben dönthetne egy piktogram mellett, hanem akár tudatosan támogathatná kedvenc sportágait.

A feltaláló, Virág György emzetközileg is levédette az olimpiai lottót, azaz bárhol a világon csak az ő engedélyével vezethetik be a játékot. Kutatótársam és én az idea tudományos hátterét vizsgáltuk meg.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 2. vasárnap
Petra
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?