Megdöbbentő: honnan jön a karácsonyi pulyka?

2009. december 19. 10:03

Tízezer kilométernél is többet utazik a karácsonyi pulyka a brit családok asztalára. Az egyik legnagyobb áruházlánc ugyanis Brazíliából szállítja a szárnyasokat a szigetországba.

Az ASDA üzletlánc ezzel ismét kivívta a környezetvédők és a fogyasztóvédelmi szervezetek haragját. A fagyasztott pulykák szállításához ugyanis rengeteg üzemanyagot pazarolnak el, miközben Nagy-Britanniában is rendelkezésre áll elegendő mennyiség az ünnepi fogyasztáshoz.

A Daily Mail című napilap tudósítása szerint eddig mintegy 30 ezer pulykát szállítottak Dél-Amerikából a brit áruházakba, és könnyen lehet, hogy el sem tudják majd adni ezt a hatalmas mennyiséget.


A brit baromfitermelők érdekvédelmi szervezetei egyöntetűen elítélték az ASDA akcióját, volt olyan vezető, aki szégyennek nevezte az áruházlánc lépését, mellyel -szerintük- ellehetetlenítik a helyi termelőket.

Az ASDA ugyanakkor azzal védekezik, hogy őket csupán a baromfi íze és minősége érdekli, nem pedig az, hogy honnan származik. Az áruházlánc szóvivője hozzátette: a fogyasztók nem 100%-ban elégedettek a brit pulykahússal, ezért is van szükség importra.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 3. péntek
Balázs
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?