18 °C Budapest

Megdöbbentő: honnan jön a karácsonyi pulyka?

2009. december 19. 10:03

Tízezer kilométernél is többet utazik a karácsonyi pulyka a brit családok asztalára. Az egyik legnagyobb áruházlánc ugyanis Brazíliából szállítja a szárnyasokat a szigetországba.

Az ASDA üzletlánc ezzel ismét kivívta a környezetvédők és a fogyasztóvédelmi szervezetek haragját. A fagyasztott pulykák szállításához ugyanis rengeteg üzemanyagot pazarolnak el, miközben Nagy-Britanniában is rendelkezésre áll elegendő mennyiség az ünnepi fogyasztáshoz.

A Daily Mail című napilap tudósítása szerint eddig mintegy 30 ezer pulykát szállítottak Dél-Amerikából a brit áruházakba, és könnyen lehet, hogy el sem tudják majd adni ezt a hatalmas mennyiséget.


A brit baromfitermelők érdekvédelmi szervezetei egyöntetűen elítélték az ASDA akcióját, volt olyan vezető, aki szégyennek nevezte az áruházlánc lépését, mellyel -szerintük- ellehetetlenítik a helyi termelőket.

Az ASDA ugyanakkor azzal védekezik, hogy őket csupán a baromfi íze és minősége érdekli, nem pedig az, hogy honnan származik. Az áruházlánc szóvivője hozzátette: a fogyasztók nem 100%-ban elégedettek a brit pulykahússal, ezért is van szükség importra.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 24. péntek
Eszter, Eliza
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem