Ez komoly?! Íme a chips jövője

2009. december 2. 12:02

Brit kormányzati elképzelések szerint aszigetországi fogyasztók a  jövőben csak kisebb kiszerelésben vásárolhatnak majd különféle rágcsálnivalókat, például chipszet. Az ötlettel a magas elhízási arányokat szeretnék csökkenteni.

A terv szerint kisebb kiszerelésben forgalmazzák majd a chipszet, a briteknél kedvelt húsos párnákat és kolbászkákat is, de a szigorítás kiterjesztenék szinte minden, egészségtelen rágcsálnivalóra. Az áruházláncokat ugyanakkor arra köteleznék, hogy választékukban kínáljanak többféle alacsony zsírtartalmú tejet, sajtot és jégkrémet.

A hatóságok elsősorban a gyermekkori elhízás és a szívbetegségek ellen küzdenek - ezeknek pedig gyakran egyértelmű okozója a nassolás. Felmérések szerint ugyanis az angol gyermekek fele évente megiszik majdnem 5 liter étolajat a chipsz-fogyasztásnak köszönhetően. Minden ötödik angol gyerek naponta 2 zacskó chipszet fogyaszt.

A szigetországban olyan -Magyarországon talán kevésbé ismert élelmiszerek- is népszerűek, mint a snack-kolbászkák, vagy az apró húsos párnák - ezek sem sokkal egészségesebbek a chipsznél.

A hatóságok azt is szeretnék elérni, hogy az alacsony zsírtartalmú jégkrémeket ezután a boltok sorolják a jégkrémek kategóriájába. Jelenleg ugyanis ezen termékek legtöbbje "mélyhűtött édesség" elnevezéssel kerül forgalomba.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. október 3. kedd
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM