26 °C Budapest

Luxusautók a Lidl-parkolókban: mi áll a háttérben?

2009. december 2. 16:58

A Lidl bejelentette, hogy hamarosan megnyitja első dubaji áruházát. A világ egyik legnagyobb diszkontlánca így azonnal reagált az arab állam gazdasági nehézségeire.

Komoly gazdasági problémákkal szembesült a világ egyik leggazdagabb államának tartott Dubaj az elmúlt napokban. A főbb hitelminősítők leminősítették a dubaji állami cégeket, egyes elemzők szerint a helyi vállalatoknak több tízmilliárd dollárnyi hitelt kellene újrafinanszírozni a következő évben és ennek költsége az egész régióban megemelkedhet. A probléma kiváltó oka, hogy az állami felügyelet alatt álló Dubai World óriásvállalat fizetésképtelenséget jelentett, ez pedig kihat az egész ország, sőt a régió gazdaságára (a hírek a világ tőzsdéit is megmozgatták).

Egyelőre még nem látszik, hogy a gazdasági nehézségek milyen hatással lesznek a mindennapokra, az azonban már biztos, hogy hamarosan megjelenhetnek a diszkontláncok a fényűző paloták között. A Lidl ugyanis bejelentette, hogy a közeljövőben megnyitja első dubaji áruházát.

Tovább tarolnak az Aldi és a Lidl milliárdosai

A Lidl szóvivője úgy fogalmazott: "Az a küldetésünk, hogy eljuttassuk az olcsó termékeket oda, ahol azokra szükség van, legyen az egy manchesteri lakótelep, vagy épp a csőd szélén álló arab állam. Annak pedig egyáltalán nincs jelentősége, hogy némely vásárlónk platina bevonatú Rolls-Royce-szal parkol majd le az áruház előtt. Hiszünk abban, hogy bolygónk minden lakosának alapvető joga, hogy 5 pennyt fizessen egy babkonzervért."

Az első dubaji vélemények üdvözölték a Lidl lépését, és pozitívnak minősítették, hogy az arab állam is bekapcsolódhat a globális diszkontlánc nagy családjába.

Botrányosan olcsó a Lidl: mi áll a háttérben?

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az 1930-as években alapított Lidl a német élelmiszer kiskereskedelem TOP 10 áruházlánca közé tartozik, önálló társvállalatai pedig egész Európában jelen vannak. A vállalat Európa legnagyobb diszkont-élelmiszerkereskedelmi hálózatát tudhatja magáénak, de egyre hatékonyabban próbálkozik új piacok meghódításával is.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 28. vasárnap
Emil, Csanád
21. hét
Május 28.
Hősök napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?