Luxusautók a Lidl-parkolókban: mi áll a háttérben?

2009. december 2. 16:58

A Lidl bejelentette, hogy hamarosan megnyitja első dubaji áruházát. A világ egyik legnagyobb diszkontlánca így azonnal reagált az arab állam gazdasági nehézségeire.

Komoly gazdasági problémákkal szembesült a világ egyik leggazdagabb államának tartott Dubaj az elmúlt napokban. A főbb hitelminősítők leminősítették a dubaji állami cégeket, egyes elemzők szerint a helyi vállalatoknak több tízmilliárd dollárnyi hitelt kellene újrafinanszírozni a következő évben és ennek költsége az egész régióban megemelkedhet. A probléma kiváltó oka, hogy az állami felügyelet alatt álló Dubai World óriásvállalat fizetésképtelenséget jelentett, ez pedig kihat az egész ország, sőt a régió gazdaságára (a hírek a világ tőzsdéit is megmozgatták).

Egyelőre még nem látszik, hogy a gazdasági nehézségek milyen hatással lesznek a mindennapokra, az azonban már biztos, hogy hamarosan megjelenhetnek a diszkontláncok a fényűző paloták között. A Lidl ugyanis bejelentette, hogy a közeljövőben megnyitja első dubaji áruházát.

Tovább tarolnak az Aldi és a Lidl milliárdosai

A Lidl szóvivője úgy fogalmazott: "Az a küldetésünk, hogy eljuttassuk az olcsó termékeket oda, ahol azokra szükség van, legyen az egy manchesteri lakótelep, vagy épp a csőd szélén álló arab állam. Annak pedig egyáltalán nincs jelentősége, hogy némely vásárlónk platina bevonatú Rolls-Royce-szal parkol majd le az áruház előtt. Hiszünk abban, hogy bolygónk minden lakosának alapvető joga, hogy 5 pennyt fizessen egy babkonzervért."

Az első dubaji vélemények üdvözölték a Lidl lépését, és pozitívnak minősítették, hogy az arab állam is bekapcsolódhat a globális diszkontlánc nagy családjába.

Botrányosan olcsó a Lidl: mi áll a háttérben?

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az 1930-as években alapított Lidl a német élelmiszer kiskereskedelem TOP 10 áruházlánca közé tartozik, önálló társvállalatai pedig egész Európában jelen vannak. A vállalat Európa legnagyobb diszkont-élelmiszerkereskedelmi hálózatát tudhatja magáénak, de egyre hatékonyabban próbálkozik új piacok meghódításával is.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 20. csütörtök
Rafael
25. hét
Június 20.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 19. 21:09
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm