3 °C Budapest

Luxusautók a Lidl-parkolókban: mi áll a háttérben?

2009. december 2. 16:58

A Lidl bejelentette, hogy hamarosan megnyitja első dubaji áruházát. A világ egyik legnagyobb diszkontlánca így azonnal reagált az arab állam gazdasági nehézségeire.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Komoly gazdasági problémákkal szembesült a világ egyik leggazdagabb államának tartott Dubaj az elmúlt napokban. A főbb hitelminősítők leminősítették a dubaji állami cégeket, egyes elemzők szerint a helyi vállalatoknak több tízmilliárd dollárnyi hitelt kellene újrafinanszírozni a következő évben és ennek költsége az egész régióban megemelkedhet. A probléma kiváltó oka, hogy az állami felügyelet alatt álló Dubai World óriásvállalat fizetésképtelenséget jelentett, ez pedig kihat az egész ország, sőt a régió gazdaságára (a hírek a világ tőzsdéit is megmozgatták).

Egyelőre még nem látszik, hogy a gazdasági nehézségek milyen hatással lesznek a mindennapokra, az azonban már biztos, hogy hamarosan megjelenhetnek a diszkontláncok a fényűző paloták között. A Lidl ugyanis bejelentette, hogy a közeljövőben megnyitja első dubaji áruházát.

Tovább tarolnak az Aldi és a Lidl milliárdosai

A Lidl szóvivője úgy fogalmazott: "Az a küldetésünk, hogy eljuttassuk az olcsó termékeket oda, ahol azokra szükség van, legyen az egy manchesteri lakótelep, vagy épp a csőd szélén álló arab állam. Annak pedig egyáltalán nincs jelentősége, hogy némely vásárlónk platina bevonatú Rolls-Royce-szal parkol majd le az áruház előtt. Hiszünk abban, hogy bolygónk minden lakosának alapvető joga, hogy 5 pennyt fizessen egy babkonzervért."

Az első dubaji vélemények üdvözölték a Lidl lépését, és pozitívnak minősítették, hogy az arab állam is bekapcsolódhat a globális diszkontlánc nagy családjába.

Botrányosan olcsó a Lidl: mi áll a háttérben?

Az 1930-as években alapított Lidl a német élelmiszer kiskereskedelem TOP 10 áruházlánca közé tartozik, önálló társvállalatai pedig egész Európában jelen vannak. A vállalat Európa legnagyobb diszkont-élelmiszerkereskedelmi hálózatát tudhatja magáénak, de egyre hatékonyabban próbálkozik új piacok meghódításával is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 28. péntek
Károly, Karola
4. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?