-2 °C Budapest

Karácsony: már reggel 10 előtt beindul a veszekedés

2009. december 3. 13:02

Karácsony a szeretet ünnepe. Papíron. Ennek ellenére az összezártság hamar kihozza a feszültséget a családtagokból, az átlagos brit családban már reggel 10 előtt kitör az első veszekedés.

A brit karácsonyi menetrend
07:55 - ébredés
08:19 - ajándékok kibontása
08:39 - az első falat csoki
09:02 - reggeli
09:57 - az első veszekedés
11:07 - a gyerekek első leszidása
11:48 - az első alkoholos ital
15:24 - ebéd
16:58 - az első családtag elszunyókál
17:46 - társasjáték
23.39 - lefekvés

Persze az Egyesült Királyságban kicsit más az ünnepek menetrendje, mint nálunk. Az ajándékok ugyan már szenteste bekerülnek a fa alá, a családtagok azonban csak másnap reggel bontják őket ki, ébredés után. És nagyjából eddig is tart az ideális karácsony.

A 4 100 család megkérdezésével készült felmérés szerint a reggel nyolcas ébredést követően negyed kilenc körül már szanaszét hevernek a csomagolópapírok és mindenki az ajándékoknak örül. Az ünnepnap átírja a táplálkozási szokásokat is, így a kilencórás reggeli előtt a legtöbben még majszolnak egy kis csokoládét, majd elfogyasztják a reggelit - tudósított a Daily Mail.

Az ebédig hátralévő idő azonban már megviseli az idegeket, így két perccel tíz óra előtt ki is tör az első családi veszekedés, és tizenegy körül már a gyerekek is megkapják a magukét. Az ok általában banális: ki takarítson el reggeli után, vagy mi menjen a TV-ben.

Még délelőtt lecsúszik az első alkoholos ital, s az ebédig hátralévő csaknem négy órában elfogy még néhány pohár. Az ebéd általában fél négy körül kerül az asztalra: a legtöbben pulykát esznek. A megkérdezettek egyharmada szerint ez a legkellemesebb, legbékésebb része a napnak. Ebéd után másfél órával elszundít az első családtag - a felmérés szerint apu szeret leginkább rápihenni egyet a nagy falásra. Hat órakor kerülnek elő a társasjátékok, fél tizenkettő körül pedig az egész család aludni tér.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1,5 millió forintot igényelnél, 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 929 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 958 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A felmérésből kiderült az is, a britek alig 13 százaléka megy el templomba Karácsony napján. Ennél kicsit nagyobb arányban, 27 százalékban nézik meg a királynő hagyományos karácsonyi beszédét a tévében. A nagyobb érdeklődés érthető, hisz ehhez nem kell kimozdulni otthonról. Kiderült az is, a veszekedések ellenére a britek 40 százaléka gondolja úgy, hogy a karácsonyban az a legjobb, hogy a családjával lehet az ember.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 8. péntek
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm