Karácsony: már reggel 10 előtt beindul a veszekedés

2009. december 3. 13:02

Karácsony a szeretet ünnepe. Papíron. Ennek ellenére az összezártság hamar kihozza a feszültséget a családtagokból, az átlagos brit családban már reggel 10 előtt kitör az első veszekedés.

A brit karácsonyi menetrend
07:55 - ébredés
08:19 - ajándékok kibontása
08:39 - az első falat csoki
09:02 - reggeli
09:57 - az első veszekedés
11:07 - a gyerekek első leszidása
11:48 - az első alkoholos ital
15:24 - ebéd
16:58 - az első családtag elszunyókál
17:46 - társasjáték
23.39 - lefekvés

Persze az Egyesült Királyságban kicsit más az ünnepek menetrendje, mint nálunk. Az ajándékok ugyan már szenteste bekerülnek a fa alá, a családtagok azonban csak másnap reggel bontják őket ki, ébredés után. És nagyjából eddig is tart az ideális karácsony.

A 4 100 család megkérdezésével készült felmérés szerint a reggel nyolcas ébredést követően negyed kilenc körül már szanaszét hevernek a csomagolópapírok és mindenki az ajándékoknak örül. Az ünnepnap átírja a táplálkozási szokásokat is, így a kilencórás reggeli előtt a legtöbben még majszolnak egy kis csokoládét, majd elfogyasztják a reggelit - tudósított a Daily Mail.

Az ebédig hátralévő idő azonban már megviseli az idegeket, így két perccel tíz óra előtt ki is tör az első családi veszekedés, és tizenegy körül már a gyerekek is megkapják a magukét. Az ok általában banális: ki takarítson el reggeli után, vagy mi menjen a TV-ben.

Még délelőtt lecsúszik az első alkoholos ital, s az ebédig hátralévő csaknem négy órában elfogy még néhány pohár. Az ebéd általában fél négy körül kerül az asztalra: a legtöbben pulykát esznek. A megkérdezettek egyharmada szerint ez a legkellemesebb, legbékésebb része a napnak. Ebéd után másfél órával elszundít az első családtag - a felmérés szerint apu szeret leginkább rápihenni egyet a nagy falásra. Hat órakor kerülnek elő a társasjátékok, fél tizenkettő körül pedig az egész család aludni tér.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A felmérésből kiderült az is, a britek alig 13 százaléka megy el templomba Karácsony napján. Ennél kicsit nagyobb arányban, 27 százalékban nézik meg a királynő hagyományos karácsonyi beszédét a tévében. A nagyobb érdeklődés érthető, hisz ehhez nem kell kimozdulni otthonról. Kiderült az is, a veszekedések ellenére a britek 40 százaléka gondolja úgy, hogy a karácsonyban az a legjobb, hogy a családjával lehet az ember.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?