7 °C Budapest

Sokkoló fotó! Mi van a chipses zacskóban?!

2009. szeptember 8. 16:58

Teljesen ledöbbent az az angol anya, aki burgonyát talált egy burgonyachipsben. Az eset nem azért keltett feltűnést, mert manapság az élelmiszergyártók rengeteg adalékanyagot használnak...

Lucy Brazier, a dél-angliai Wallisdown nevű városban lakik, és nemrég a közeli Lidlben vásárolt néhány zacskó sós-ecetes ízesítésű chipset. Fia, a 4 éves Adam ki is nyitotta otthon az egyik zacskót, és önfeledten majszolni kezdte a rágcsálnivalót, mígnem hirtelen valami furcsa dolgot vett észre a tasakban. Az anya teljesen megrémült, amikor meglátta, mi van gyermeke kezében...

A gyerek egy egész burgonyát talált a tasakban: természetesen nyersen és hámozatlanul. Az anya azért is ijedt meg, mert egyben lenyelve akár fulladást is okozhatott volna a nyers zöldség.

Fotó: bournemouthecho.co.uk


A család természetesen panasszal fordult a gyártó céghez. A McCoys termékeket előállító United Biscuits szóvivője elmondta: nagyon sajnálják a történteket, és vizsgálatot indítottak az ügyben. Ugyanakkor továbbra is megtesznek mindent azért, hogy felelős élelmiszer-előállítóként rendkívüli módon figyeljenek az általuk előállított termékek biztonságára.

Hozzátennénk, hogy az esetben nem csak az egész burgonya a furcsa, hanem az is, hogy a chipsnek ecetes íze volt: Magyarországon is voltak próbálkozások hasonló ízű burgonyaszirom bevezetésére, azonban a magyar ízléstől ez meglehetősen távol áll, ugyanakkor Nagy-Britanniában kimondottan kedvelt. Az is erősen megkérdőjelezhető, hogy helyes-e egy 4 éves gyermeket chipssel etetni: valószínűleg nem létezik olyan dietetikus, aki szerint ne lennének egészségtelenek ezek az olajos rágcsálnivalók.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?