Sokkoló fotó! Mi van a chipses zacskóban?!

2009. szeptember 8. 16:58

Teljesen ledöbbent az az angol anya, aki burgonyát talált egy burgonyachipsben. Az eset nem azért keltett feltűnést, mert manapság az élelmiszergyártók rengeteg adalékanyagot használnak...

Lucy Brazier, a dél-angliai Wallisdown nevű városban lakik, és nemrég a közeli Lidlben vásárolt néhány zacskó sós-ecetes ízesítésű chipset. Fia, a 4 éves Adam ki is nyitotta otthon az egyik zacskót, és önfeledten majszolni kezdte a rágcsálnivalót, mígnem hirtelen valami furcsa dolgot vett észre a tasakban. Az anya teljesen megrémült, amikor meglátta, mi van gyermeke kezében...

A gyerek egy egész burgonyát talált a tasakban: természetesen nyersen és hámozatlanul. Az anya azért is ijedt meg, mert egyben lenyelve akár fulladást is okozhatott volna a nyers zöldség.

Fotó: bournemouthecho.co.uk


A család természetesen panasszal fordult a gyártó céghez. A McCoys termékeket előállító United Biscuits szóvivője elmondta: nagyon sajnálják a történteket, és vizsgálatot indítottak az ügyben. Ugyanakkor továbbra is megtesznek mindent azért, hogy felelős élelmiszer-előállítóként rendkívüli módon figyeljenek az általuk előállított termékek biztonságára.

Hozzátennénk, hogy az esetben nem csak az egész burgonya a furcsa, hanem az is, hogy a chipsnek ecetes íze volt: Magyarországon is voltak próbálkozások hasonló ízű burgonyaszirom bevezetésére, azonban a magyar ízléstől ez meglehetősen távol áll, ugyanakkor Nagy-Britanniában kimondottan kedvelt. Az is erősen megkérdőjelezhető, hogy helyes-e egy 4 éves gyermeket chipssel etetni: valószínűleg nem létezik olyan dietetikus, aki szerint ne lennének egészségtelenek ezek az olajos rágcsálnivalók.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. március 3. vasárnap
Kornélia
9. hét
Március 3.
A Sabin-csepp napja
Március 3.
Vadvédelmi világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. március 2. 19:16
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem