14 °C Budapest

Nassoló gyerekekből lesznek a bűnöző felnőttek

2009. október 3. 16:02

Bár a kisgyerekek lenyugtatására rendkívül jó módszer az édesség, a rövidtávú előnyök hosszú távon nem várt kellemetlen eredményekkel járhatnak. És nem az elhízásra gondoltunk.

A túlzott édességfogyasztás gyermekként viselkedési problémák kialakulásához vezethet idősebb korra - állapították meg brit tudósok. A cardiffi egyetem társadalomtudósai problémás gyermekeket vizsgáltak. Arra a megállapításra jutottak, hogy a legkomolyabb problémákkal rendelkező gyermekek idősebb korukra már-már kórosan keresik a bajt. És kiderült az is: ezek a fiatalok fogyasztják a legborzasztóbb diétákat: reggelire például kólát és chipset.

Moore annak a hosszú távú vizsgálatnak az adataira támaszkodott, mely 17 000, 1970 áprilisában egy azonos héten született ember adatait dolgozza fel. A felmérés végigkövette az emberek életét és legfontosabb szokásait a születésüktől kezdve: szociális helyzet, táplálkozási szokások, egészség, stb. Mint kiderült, azok 69 százaléka, akik 34 éves korukig el lettek ítélve erőszakos cselekedet miatt, csaknem minden nap ettek csokoládét. Azok körében, akiket nem ítéltek el hasonló okokból, mindössze 42 százalék volt a minden nap nassolók aránya.

Bár maga Moore is meglepődött az eredményeken, kénytelen volt belátni, hogy valóban van összefüggés a két esemény között. Vagyis függetlenül a környezeti és szociális helyzettől, a család jövedelmétől vagy épp a gyermek iskolázottságától, a gyermekkori nassolás jó eséllyel vált ki agressziót felnőtt korban. Bár arra a kérdésre nem ad választ a felmérés, hogy vajon az édességek tartalmaznak agresszióra vezető összetevőket, vagy a gyermekkori fegyelmezés hiány vezet később az agresszív viselkedéshez, ám Moore maga hajlik rá, hogy utóbbi lehet a valószínűbb.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem