Óriási pazarlás folyik a filmiparban, kik a legfőbb ludasok?

2009. november 21. 14:04

Bár Hollywoodban művészi szempontok alapján évről évre kiosztanak jó néhány díjat a megjelent filmek készítői között, azért a legfontosabb szempont továbbra is az a stúdiók szempontjából, hogy melyik film és melyik sztár mennyit hoz a konyhára egyes filmjeivel. A Forbes összeszedte a leginkább túlfizetett színészek listáját.


Az idei nyár egyik legnagyobb bukása a Will Ferrell nevével fémjelzett (Land of the Lost) volt. A filmet a magyar mozik be sem mutatták, de a 100 milliós költségvetéssel készült "műalkotás" a mi forintjaink nélkül bizony csak 65 milliót hozott a konyhára. Ezzel - és néhány korábbi filmjével - Will Ferrell abszolút kiérdemelte a Leginkább Túlfizetett Sztár 2009-es díját. A Forbes számításai szerint minden egyes, a Ferrell által gázsiként kapott dollár után mindössze 3,29 dollárt hoztak a filmjei, szemben például az Indiana Jones és a kristálykoponya királyságában feltűnt Shia LeBeouffel, akinek filmjei a gázsijának 160-szorosát hozták.

A Leginkább Túlfizetett Sztárok
Will Ferrell
Ewan McGregor
Billy Bob Thornton
Eddie Murphy
Ice Cube
Tom Cruise
Drew Barrymore
Leonardo DiCaprio
Samuel L. Jackson
Jim Carrey

A második helyezett a listán meglepetésre Ewan McGregor lett, aki korábbi filmjeiben (mint a Trainspotting és a Star Wars) megcsillogtatta ugyan a tehetségét, az utóbbi filmjei azonban kifejezetten gyengén teljesítettek, amivel a gázsija és a filmek bevétele közti mutató alig 3,75-öt mutat.

 

A Forbes listájára csak olyan nevek kerülhettek fel az elmúlt három évben készített filmjeikkel, akik legalább öt olyan filmben szerepeltek ez idő alatt, melyeket minimum 500 moziban mutattak be az Egyesült Államokban. Csak olyan filmeket vettek számításba, melyekben a szereplők meg is jelennek, vagyis az animációs és rajzfilmek kiestek a pixisből, mivel ezekben a színészek csak a szereplők hangját adják.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?