Óriási pazarlás folyik a filmiparban, kik a legfőbb ludasok?

2009. november 21. 14:04

Bár Hollywoodban művészi szempontok alapján évről évre kiosztanak jó néhány díjat a megjelent filmek készítői között, azért a legfontosabb szempont továbbra is az a stúdiók szempontjából, hogy melyik film és melyik sztár mennyit hoz a konyhára egyes filmjeivel. A Forbes összeszedte a leginkább túlfizetett színészek listáját.


Az idei nyár egyik legnagyobb bukása a Will Ferrell nevével fémjelzett (Land of the Lost) volt. A filmet a magyar mozik be sem mutatták, de a 100 milliós költségvetéssel készült "műalkotás" a mi forintjaink nélkül bizony csak 65 milliót hozott a konyhára. Ezzel - és néhány korábbi filmjével - Will Ferrell abszolút kiérdemelte a Leginkább Túlfizetett Sztár 2009-es díját. A Forbes számításai szerint minden egyes, a Ferrell által gázsiként kapott dollár után mindössze 3,29 dollárt hoztak a filmjei, szemben például az Indiana Jones és a kristálykoponya királyságában feltűnt Shia LeBeouffel, akinek filmjei a gázsijának 160-szorosát hozták.

A Leginkább Túlfizetett Sztárok
Will Ferrell
Ewan McGregor
Billy Bob Thornton
Eddie Murphy
Ice Cube
Tom Cruise
Drew Barrymore
Leonardo DiCaprio
Samuel L. Jackson
Jim Carrey

A második helyezett a listán meglepetésre Ewan McGregor lett, aki korábbi filmjeiben (mint a Trainspotting és a Star Wars) megcsillogtatta ugyan a tehetségét, az utóbbi filmjei azonban kifejezetten gyengén teljesítettek, amivel a gázsija és a filmek bevétele közti mutató alig 3,75-öt mutat.

 

A Forbes listájára csak olyan nevek kerülhettek fel az elmúlt három évben készített filmjeikkel, akik legalább öt olyan filmben szerepeltek ez idő alatt, melyeket minimum 500 moziban mutattak be az Egyesült Államokban. Csak olyan filmeket vettek számításba, melyekben a szereplők meg is jelennek, vagyis az animációs és rajzfilmek kiestek a pixisből, mivel ezekben a színészek csak a szereplők hangját adják.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 25. vasárnap
Mátyás
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem