22 °C Budapest

Milliárdokat kap a Tisza-tavi Ökocentrum

Pénzcentrum
2009. november 27. 10:32

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében több mint 2,2 milliárd forintból valósul meg a Poroszló területére tervezett Tisza-tavi Ökocentrum.

Az 1,9 milliárd forintos uniós támogatással, összesen több mint 2,2 milliárd forint értékben megvalósuló projekt Magyarországon egyedülálló és európai viszonylatban is ritkaságnak számít. A beruházás keretében kialakításra kerülő, 2600 m2-en elterülő látogatóközpont színvonalas szolgáltatásokkal - többek között egy, hazánk és a térség jellegzetes vízi és vízparti életközösségeit bemutató 726 ezer liter össztérfogatú édesvízi akváriummal - várja majd az érdeklődőket. Az épületben háromdimenziós vetítőterem, valamint egy 100 fő befogadására képes konferencia terem is lesz.

A fejlesztés keretében szabadidőpark és akadálymentes horgászhelyek is kialakításra kerülnek, a gyalogos, a kerékpáros és a vízitúrázók számára pedig 12 - GPS rendszerrel támogatott - túraútvonal is készül.

A látogatóépület biztosít majd helyet a poroszlói vízi rendőrőrsnek, az épület tornya pedig - a turisztikai célok mellett - alkalmas lesz a Tisza-tavi viharjelző rendszer biztonsági berendezésének elhelyezésére is.

Hazánk az uniós forrásokból 2013-ig mintegy 300 milliárd forintot fordíthat turizmusfejlesztésre. Poroszló községben eddig 11 sikeresen pályázatot számlálunk az első Nemzeti Fejlesztési Terv és az Új Magyarország Fejlesztési Terv kiírásai között. A település összesen közel 2,3 milliárd forint támogatásban részesült - áll az NFÜ sajtóközleményében.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 24. hétfő
Iván
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem