24 °C Budapest

Késnek a karácsonyfák

Pénzcentrum
2009. november 24. 08:47

Az idén némiképp később kezdődhet a karácsonyfavásár, mivel a kereskedők többsége arra számít, hogy a válság miatt takarékosabbak lesznek az emberek -írja a Napi Gazdaság.

Szabó Fruzsina, a Magyar Kertészeti Árudák Egyesületének vezetőségi tagja a Napinak elmondta: arra számítanak, hogy az olcsóbb fajtákat (a nordmann helyett a lucot és az ezüstfenyőt), és a kisebb fákat keresik majd.

Mivel a luc kevésbé tűri a meleget és hamarabb kezdi hullatni a leveleit, ezért több kereskedő is inkább később, december elején vágatja ki a fákat, így azok később kerülnek az árusítóhelyekre. A vasi, somogyi és zalai termőhelyeken a klasszikus fenyőfélék kivágását szintén csak a jövő héten kezdik meg. A kereskedők óvatosabbak is: kevesebb fenyőt rendeltek, mint tavaly.

Az árakat még több tényező is befolyásolhatja, a szakember szerint a két méter alatti nordmannfenyőt a tavalyihoz hasonló árakon adják majd és a többi fajta esetében sem várható jelentős drágulás. Tavaly a nordmannok méterét általában ötezer, az ezüstfenyőét 2-3 ezer, míg a lucokét 1500-2000 forint között árulták - az erdészetekben és a termőhelyek környékén persze ennél olcsóbban is hozzá lehetett jutni.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 12. péntek
Gyula
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm