14 °C Budapest

Lerohanhatják a magyar boltokat a szerbiai vásárlók

Pénzcentrum
2009. november 19. 14:32

Szerbiai vásárlók rohamára kell számítani Magyarországon december 19-e után, amikortól a szerb állampolgárok vízum nélkül léphetik át az európai uniós határt -írja az inforadio.hu.

Eddig is sok ember járt át Szerbiából Magyarországra vásárolni - főleg a vízummal rendelkező vajdaságiak -, ugyanis a határ ezen oldalán számos áru 15-20 százalékkal olcsóbb, mint a déli oldalon, de van olyan termék, amelyért 50 százalékkal kell kevesebbet fizetni a szerbiai árnál.

Főleg az élelmiszerek és a tisztálkodási szerek olcsóbbak, de a bab, amely Szerbiában nemzeti étel, feleannyiba kerül Magyarországon.

Szerbiai közgazdászok állítása szerint ha az ott élő emberek Magyarországon vásárolnak, 300 euró elköltése esetén akár 50-60 eurót is megtakaríthatnak.

December 19-e után ráadásul a szerbek vízum nélkül léphetik át a schengeni határt, ezért ezután erősödő bevásárlóturizmusra lehet számítani. A magyar kereskedők valószínűleg felkészülnek erre, Szerbiában pedig azt remélik, hogy mindez hozzájárul az ottani árak csökkenéséhez.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A szerbiai vevők részéről pénzben biztosan nem lesz hiány, hiszen csak az év első 9 hónapjában a Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások bankátutalásaikban összesen 2,5 milliárd eurót küldtek haza, és valószínűleg ugyanennyit vittek a zsebükben is.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 26. hétfő
Géza
9. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm