21 °C Budapest

Lerohanhatják a magyar boltokat a szerbiai vásárlók

Pénzcentrum
2009. november 19. 14:32

Szerbiai vásárlók rohamára kell számítani Magyarországon december 19-e után, amikortól a szerb állampolgárok vízum nélkül léphetik át az európai uniós határt -írja az inforadio.hu.

Eddig is sok ember járt át Szerbiából Magyarországra vásárolni - főleg a vízummal rendelkező vajdaságiak -, ugyanis a határ ezen oldalán számos áru 15-20 százalékkal olcsóbb, mint a déli oldalon, de van olyan termék, amelyért 50 százalékkal kell kevesebbet fizetni a szerbiai árnál.

Főleg az élelmiszerek és a tisztálkodási szerek olcsóbbak, de a bab, amely Szerbiában nemzeti étel, feleannyiba kerül Magyarországon.

Szerbiai közgazdászok állítása szerint ha az ott élő emberek Magyarországon vásárolnak, 300 euró elköltése esetén akár 50-60 eurót is megtakaríthatnak.

December 19-e után ráadásul a szerbek vízum nélkül léphetik át a schengeni határt, ezért ezután erősödő bevásárlóturizmusra lehet számítani. A magyar kereskedők valószínűleg felkészülnek erre, Szerbiában pedig azt remélik, hogy mindez hozzájárul az ottani árak csökkenéséhez.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A szerbiai vevők részéről pénzben biztosan nem lesz hiány, hiszen csak az év első 9 hónapjában a Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások bankátutalásaikban összesen 2,5 milliárd eurót küldtek haza, és valószínűleg ugyanennyit vittek a zsebükben is.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?