5 °C Budapest

Megháromszorozódott a fájlcserélő oldalak száma

Pénzcentrum
2009. november 4. 13:02

A McAfee szerint a The Pirate Bay-t elmarasztaló bírósági határozatok nem szegték kedvét a torrent (illegális fájlcserélő) oldalak üzemeltetőinek. Épp ellenkezőleg! A cég tanulmánya szerint ezek száma az elmúlt három hónapban megháromszorozódott -írja a hamisitasellen.hu.

Épp ellenkező hatást váltott ki a The Pirate Bay elleni perben született svéd bírósági döntés, mint amire a szakértők számítottak. A vírusvédelmi termékeket fejlesztő McAfee tanulmánya szerint ugyanis a legnagyobb torrent oldal üzemeltetőit elítélő határozatot követően nem hogy nem tűntek el, de látványosan megszaporodtak az online fájlcserélő oldalak: az elmúlt három hónapban összesen 300 százalékkal nőtt az interneten elérhető torrent oldalak száma.

A McAfee szerint a fájlcserélő portálok számával párhuzamosan az ezekhez kapcsolt rosszindulatú programok száma is növekedett. A malware-k fejlesztői az általuk létrehozott fájlcserélő honlapokkal és az onnan letölthető tartalmakkal álcázzák tevékenységüket. A The Pirate Bay működésében beállt zavart kihasználva, az új letöltési lehetőségeket kereső internetezőkre fókuszálva a letölthető fájlokhoz csatolják a rosszindulatú programokat.

A szakértők előrejelzése szerint az ilyen veszélyes torrent oldalak száma az őszi-téli nagyobb filmbemutatókra reagálva várhatóan még tovább fog növekedni.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm