1 °C Budapest

Megháromszorozódott a fájlcserélő oldalak száma

Pénzcentrum
2009. november 4. 13:02

A McAfee szerint a The Pirate Bay-t elmarasztaló bírósági határozatok nem szegték kedvét a torrent (illegális fájlcserélő) oldalak üzemeltetőinek. Épp ellenkezőleg! A cég tanulmánya szerint ezek száma az elmúlt három hónapban megháromszorozódott -írja a hamisitasellen.hu.

Épp ellenkező hatást váltott ki a The Pirate Bay elleni perben született svéd bírósági döntés, mint amire a szakértők számítottak. A vírusvédelmi termékeket fejlesztő McAfee tanulmánya szerint ugyanis a legnagyobb torrent oldal üzemeltetőit elítélő határozatot követően nem hogy nem tűntek el, de látványosan megszaporodtak az online fájlcserélő oldalak: az elmúlt három hónapban összesen 300 százalékkal nőtt az interneten elérhető torrent oldalak száma.

A McAfee szerint a fájlcserélő portálok számával párhuzamosan az ezekhez kapcsolt rosszindulatú programok száma is növekedett. A malware-k fejlesztői az általuk létrehozott fájlcserélő honlapokkal és az onnan letölthető tartalmakkal álcázzák tevékenységüket. A The Pirate Bay működésében beállt zavart kihasználva, az új letöltési lehetőségeket kereső internetezőkre fókuszálva a letölthető fájlokhoz csatolják a rosszindulatú programokat.

A szakértők előrejelzése szerint az ilyen veszélyes torrent oldalak száma az őszi-téli nagyobb filmbemutatókra reagálva várhatóan még tovább fog növekedni.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?