Döbbenetes képek: hajléktalanok a milliárdos luxusvillákban

2009. október 20. 11:02

Illegális lakásfoglalók vettek birtokba egy elegáns londoni ingatlant: a fiatalok jelenlegi szomszédja Roman Abramovics volt felesége...

Nagy-Britannia legdrágább utcájában találtak maguknak új otthont azok az illegális lakásfoglalók, akik sorozatosan költöznek be az üresen álló londoni luxusingatlanokba.

 

Fotó: telegraph.co.uk


Az a ház, amit a napokban foglaltak el a hírek szerint 15 millió fontot -4,3 milliárd forintot -ér. A fiatalok szemközti szomszédja Roman Abramovicsnak, a Chelsea dúsgazdag tulajdonosának volt felesége: a lakásfoglalók humorérzékéről tanúskodik, hogy a londoni futballklub legnagyobb ellenfeleinek -például a Barcelonának- mezét és zászlóit tették ki a teraszra, hogy Irina Abramovics is ezeket lássa, amikor kinéz az ablakon.


Fotó: dailymail.co.uk


A lakásfoglalók az elmúlt hetekben már több ingatlant is birtokba vettek, kivétel nélkül a legelegánsabb londoni környékeken: az üresen álló házakba általában az ablakon keresztül másznak be. A luxusingatlanokat azonban nem kímélik, amint a képeken is látszik, igencsak "lelakják" azokat.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A fiataloknak egyébként tisztességes munkájuk van, egyesek az olimpiai építkezéseken dolgoznak, míg mások művészek, filmesek, de vannak köztük leszerelt katonák is. Ők úgy gondolják, hogy minden joguk megvan ahhoz, hogy beköltözzenek a hónapok óta üresen álló házakba. Mint egyikőjük elmondta: szerintük a szomszédok is örülnek annak, hogy újra van élet a közeli házakban.


Fotó: dailymail.co.uk


Arról egyelőre nem tudni, hogy a rendőrség milyen intézkedéseket foganatosít az illegális lakásfoglalók ellen, de a kéretlen bérlők azzal fenyegetőznek, hogy a környék összes üresen lakását megtöltik majd élettel.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem