7 °C Budapest

Döbbenetes képek: hajléktalanok a milliárdos luxusvillákban

2009. október 20. 11:02

Illegális lakásfoglalók vettek birtokba egy elegáns londoni ingatlant: a fiatalok jelenlegi szomszédja Roman Abramovics volt felesége...

Nagy-Britannia legdrágább utcájában találtak maguknak új otthont azok az illegális lakásfoglalók, akik sorozatosan költöznek be az üresen álló londoni luxusingatlanokba.

 

Fotó: telegraph.co.uk


Az a ház, amit a napokban foglaltak el a hírek szerint 15 millió fontot -4,3 milliárd forintot -ér. A fiatalok szemközti szomszédja Roman Abramovicsnak, a Chelsea dúsgazdag tulajdonosának volt felesége: a lakásfoglalók humorérzékéről tanúskodik, hogy a londoni futballklub legnagyobb ellenfeleinek -például a Barcelonának- mezét és zászlóit tették ki a teraszra, hogy Irina Abramovics is ezeket lássa, amikor kinéz az ablakon.


Fotó: dailymail.co.uk


A lakásfoglalók az elmúlt hetekben már több ingatlant is birtokba vettek, kivétel nélkül a legelegánsabb londoni környékeken: az üresen álló házakba általában az ablakon keresztül másznak be. A luxusingatlanokat azonban nem kímélik, amint a képeken is látszik, igencsak "lelakják" azokat.

A fiataloknak egyébként tisztességes munkájuk van, egyesek az olimpiai építkezéseken dolgoznak, míg mások művészek, filmesek, de vannak köztük leszerelt katonák is. Ők úgy gondolják, hogy minden joguk megvan ahhoz, hogy beköltözzenek a hónapok óta üresen álló házakba. Mint egyikőjük elmondta: szerintük a szomszédok is örülnek annak, hogy újra van élet a közeli házakban.


Fotó: dailymail.co.uk


Arról egyelőre nem tudni, hogy a rendőrség milyen intézkedéseket foganatosít az illegális lakásfoglalók ellen, de a kéretlen bérlők azzal fenyegetőznek, hogy a környék összes üresen lakását megtöltik majd élettel.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?