9 °C Budapest

Döbbenetes képek: hajléktalanok a milliárdos luxusvillákban

2009. október 20. 11:02

Illegális lakásfoglalók vettek birtokba egy elegáns londoni ingatlant: a fiatalok jelenlegi szomszédja Roman Abramovics volt felesége...

Nagy-Britannia legdrágább utcájában találtak maguknak új otthont azok az illegális lakásfoglalók, akik sorozatosan költöznek be az üresen álló londoni luxusingatlanokba.

 

Fotó: telegraph.co.uk


Az a ház, amit a napokban foglaltak el a hírek szerint 15 millió fontot -4,3 milliárd forintot -ér. A fiatalok szemközti szomszédja Roman Abramovicsnak, a Chelsea dúsgazdag tulajdonosának volt felesége: a lakásfoglalók humorérzékéről tanúskodik, hogy a londoni futballklub legnagyobb ellenfeleinek -például a Barcelonának- mezét és zászlóit tették ki a teraszra, hogy Irina Abramovics is ezeket lássa, amikor kinéz az ablakon.


Fotó: dailymail.co.uk


A lakásfoglalók az elmúlt hetekben már több ingatlant is birtokba vettek, kivétel nélkül a legelegánsabb londoni környékeken: az üresen álló házakba általában az ablakon keresztül másznak be. A luxusingatlanokat azonban nem kímélik, amint a képeken is látszik, igencsak "lelakják" azokat.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A fiataloknak egyébként tisztességes munkájuk van, egyesek az olimpiai építkezéseken dolgoznak, míg mások művészek, filmesek, de vannak köztük leszerelt katonák is. Ők úgy gondolják, hogy minden joguk megvan ahhoz, hogy beköltözzenek a hónapok óta üresen álló házakba. Mint egyikőjük elmondta: szerintük a szomszédok is örülnek annak, hogy újra van élet a közeli házakban.


Fotó: dailymail.co.uk


Arról egyelőre nem tudni, hogy a rendőrség milyen intézkedéseket foganatosít az illegális lakásfoglalók ellen, de a kéretlen bérlők azzal fenyegetőznek, hogy a környék összes üresen lakását megtöltik majd élettel.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?