33 °C Budapest

Durva trükkök: így dolgoznak a filmkalózok

Pénzcentrum
2009. október 12. 16:02

Bűnösnek vallotta magát a bíróságon az az amerikai férfi, aki a hatóságok szerint a vetítések alatt több mozifilmet is rögzített illegálisan. A férfit télikabátja buktatta le, amit egy júliusi előadásra cipelt magával -írja a hamisitasellen.hu.

A napokban kezdődött tárgyalás során többrendbeli szerzői jogi jogsértés vádjában bűnösnek vallotta magát a Missouri állambeli Kansas City bírósága előtt Robert L. Henderson. A férfi tavaly nyáron bukott le, miután télikabáttal a kezében ült be "A sötét lovag" című Batman film Lee's Summit városi vetítésére.

A Henderson elleni nyomozás az Amerikai Mozgókép Szövetség (Motion Picture Association of America, MPAA) munkatársainak kezdeményezésére, a Hancock című film kalózkópiája kapcsán indult. Mivel a Hancock moziba szánt kópiáit egyedi azonosító jelzésekkel látták el, az MPAA szakemberei a felvétel elemzése során azonosítani tudták a rögzítés helyszínét. Az érintett moziba küldött megfigyelők számára pedig gyanús lett a júliusi filmpremierre télikabáttal érkező férfi. Miután észlelték, hogy a teremben helyet foglaló Henderson kamerát állít fel, rendőrt hívtak, akik őrizetbe vették a férfit.

Henderson letartóztatása után a lakásában tartott házkutatás során összesen több mint 1200 kalóz DVD lemezt találtak a hatóságok.

Bár ítélet az ügyben még nem született, Henderson tettéért akár öt év börtönre és a hamisításhoz használt vagyontárgyainak lefoglalására számíthat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 21. péntek
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem