1 °C Budapest

Durva trükkök: így dolgoznak a filmkalózok

Pénzcentrum
2009. október 12. 16:02

Bűnösnek vallotta magát a bíróságon az az amerikai férfi, aki a hatóságok szerint a vetítések alatt több mozifilmet is rögzített illegálisan. A férfit télikabátja buktatta le, amit egy júliusi előadásra cipelt magával -írja a hamisitasellen.hu.

A napokban kezdődött tárgyalás során többrendbeli szerzői jogi jogsértés vádjában bűnösnek vallotta magát a Missouri állambeli Kansas City bírósága előtt Robert L. Henderson. A férfi tavaly nyáron bukott le, miután télikabáttal a kezében ült be "A sötét lovag" című Batman film Lee's Summit városi vetítésére.

A Henderson elleni nyomozás az Amerikai Mozgókép Szövetség (Motion Picture Association of America, MPAA) munkatársainak kezdeményezésére, a Hancock című film kalózkópiája kapcsán indult. Mivel a Hancock moziba szánt kópiáit egyedi azonosító jelzésekkel látták el, az MPAA szakemberei a felvétel elemzése során azonosítani tudták a rögzítés helyszínét. Az érintett moziba küldött megfigyelők számára pedig gyanús lett a júliusi filmpremierre télikabáttal érkező férfi. Miután észlelték, hogy a teremben helyet foglaló Henderson kamerát állít fel, rendőrt hívtak, akik őrizetbe vették a férfit.

Henderson letartóztatása után a lakásában tartott házkutatás során összesen több mint 1200 kalóz DVD lemezt találtak a hatóságok.

Bár ítélet az ügyben még nem született, Henderson tettéért akár öt év börtönre és a hamisításhoz használt vagyontárgyainak lefoglalására számíthat.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?