0 °C Budapest

Segítünk takarékoskodni! Spórolj napról-napra!

2009. október 30. 11:03

Október utolsó munkanapja a Takarékossági Világnap. Ebből a jeles alkalomból indul el a Pénzcentrum új rovata. Minden napra egy-egy pénztárcakímélő, hasznos és takarékos tippet adunk - az élet minden területén!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Október utolsó munkanapja a Takarékosság Világnapja. A dátum az 1924-es milánói nemzetközi pénzügyi konferenciának állít emléket, ahol három földrész takarékpénztárainak küldöttei folytattak szakmai eszmecserét.

A szakértők számot adtak a pénzintézetek működésének jellemző tapasztalatairól, céljairól és terveiről, másrészt azokról a hatósági és takarékpénztári feladatokról esett szó, amelyek a betétesek érdekeinek és jogainak fokozottabb védelmét szolgálják.

A tárgyalássorozaton résztvevő 28 ország takarékpénztárainak küldöttei javasolták, hogy a jövőben minden év októberében tartsák meg a takarékosság világnapját. Hazánk legnagyobb pénzintézete, az OTP Bank 1964-ben csatlakozott a nemzetközi tanács felhívásához, azóta ünnepeljük Magyarországon is ezt a napot.

 

Napi tipp: kattints, és spórolj minden nap!


A Pénzcentrum ebből az alkalomból indítja ma el új, Napi tipprovatát. A címlapunkon is látható doboz minden napra egy-egy spórolási, megtakarítási tippet ajánl, de természetesen böngészhetünk a korábbi tanácsok között is. Az élet minden területén keressük a megtakarítási, gazdaságos energiafelhasználási ötleteket, legyen szó autózásról, vásárlásról, főzésről, vagy épp szórakozásról.

Olvasóink ezentúl naponta találkozhatnak pénztárcakímélő tanácsokkal, de természetesen saját ötleteiket, tuti tippjeiket is várjuk! Címünk: penzcentrum@penzcentrum.hu


Napi tipp rovat - Kattints!

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 23. 09:16