23 °C Budapest

Segítünk takarékoskodni! Spórolj napról-napra!

2009. október 30. 11:03

Október utolsó munkanapja a Takarékossági Világnap. Ebből a jeles alkalomból indul el a Pénzcentrum új rovata. Minden napra egy-egy pénztárcakímélő, hasznos és takarékos tippet adunk - az élet minden területén!

Október utolsó munkanapja a Takarékosság Világnapja. A dátum az 1924-es milánói nemzetközi pénzügyi konferenciának állít emléket, ahol három földrész takarékpénztárainak küldöttei folytattak szakmai eszmecserét.

A szakértők számot adtak a pénzintézetek működésének jellemző tapasztalatairól, céljairól és terveiről, másrészt azokról a hatósági és takarékpénztári feladatokról esett szó, amelyek a betétesek érdekeinek és jogainak fokozottabb védelmét szolgálják.

A tárgyalássorozaton résztvevő 28 ország takarékpénztárainak küldöttei javasolták, hogy a jövőben minden év októberében tartsák meg a takarékosság világnapját. Hazánk legnagyobb pénzintézete, az OTP Bank 1964-ben csatlakozott a nemzetközi tanács felhívásához, azóta ünnepeljük Magyarországon is ezt a napot.

 

Napi tipp: kattints, és spórolj minden nap!


A Pénzcentrum ebből az alkalomból indítja ma el új, Napi tipprovatát. A címlapunkon is látható doboz minden napra egy-egy spórolási, megtakarítási tippet ajánl, de természetesen böngészhetünk a korábbi tanácsok között is. Az élet minden területén keressük a megtakarítási, gazdaságos energiafelhasználási ötleteket, legyen szó autózásról, vásárlásról, főzésről, vagy épp szórakozásról.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Olvasóink ezentúl naponta találkozhatnak pénztárcakímélő tanácsokkal, de természetesen saját ötleteiket, tuti tippjeiket is várjuk! Címünk: penzcentrum@penzcentrum.hu


Napi tipp rovat - Kattints!

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?