-1 °C Budapest

Nem vicc! Megszüntetnék a TV kikapcsoló gombját

2009. október 18. 09:02

Nagy-Britanniában az ellenzéki toryk megszüntetnék a televízió távirányítóin a kikapcsoló gombot, mivel azok csak készenléti állapotba helyezik a készülékeket, a "félig" bekapcsolt készülékek pedig rengeteg energiát pazarolnak el.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az ellenzéki képviselőkön átfutó "zöld hullámot" meglovagolva született ötletet egyelőre felkarolta a teljes tory tábor, David Cameron ellenzéki vezető ígéretet tett, hogy tárgyalásokba kezdenek a gyártókkal a "stand-by" gombok kiiktatásáról. Ezen felül szeretnék meggyőzni a gyártókat, hogy a háztartási gépek alapbeállítása egy energiatakarékos mód legyen: például a mosógépeknél egy alacsony hőfokú mosás.

Cameron szerint Nagy-Britannia évi 800 ezer tonna szenet pazarol el azzal, hogy a háztartási készülékek készenléti üzemmódban maradnak. Márpedig ez hatalmas pazarlás - és teljességgel fenntarthatatlan. Az ellenzéki vezér az áramszolgáltatókat is szeretné megnyerni az ügynek: könnyebb lenne ugyanis a lakosságot rávenni az energiával való spórolásra, ha feltüntetik a számlán, mennyit spórolnának, ha kikapcsolnák teljesen a készülékeket.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 26. szerda
Vanda, Paula
4. hét
Január 26.
Nemzetközi vámnap
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?