Nem vicc! Megszüntetnék a TV kikapcsoló gombját

2009. október 18. 09:02

Nagy-Britanniában az ellenzéki toryk megszüntetnék a televízió távirányítóin a kikapcsoló gombot, mivel azok csak készenléti állapotba helyezik a készülékeket, a "félig" bekapcsolt készülékek pedig rengeteg energiát pazarolnak el.

Az ellenzéki képviselőkön átfutó "zöld hullámot" meglovagolva született ötletet egyelőre felkarolta a teljes tory tábor, David Cameron ellenzéki vezető ígéretet tett, hogy tárgyalásokba kezdenek a gyártókkal a "stand-by" gombok kiiktatásáról. Ezen felül szeretnék meggyőzni a gyártókat, hogy a háztartási gépek alapbeállítása egy energiatakarékos mód legyen: például a mosógépeknél egy alacsony hőfokú mosás.

Cameron szerint Nagy-Britannia évi 800 ezer tonna szenet pazarol el azzal, hogy a háztartási készülékek készenléti üzemmódban maradnak. Márpedig ez hatalmas pazarlás - és teljességgel fenntarthatatlan. Az ellenzéki vezér az áramszolgáltatókat is szeretné megnyerni az ügynek: könnyebb lenne ugyanis a lakosságot rávenni az energiával való spórolásra, ha feltüntetik a számlán, mennyit spórolnának, ha kikapcsolnák teljesen a készülékeket.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 30. kedd
Janka, Zsanett
22. hét
Május 30.
Nemzetközi tejnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?