1 °C Budapest

Európába jönne a japán cégóriás

2009. október 16. 16:02

A háztartási elektronikai cikkeket gyártó Panasonic Európában, vagy Indiában is beindítaná a gyártást, mivel a hazai piacon már nem remélnek további növekedést.

A oszakai székhelyű cég nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy a 2011 márciusában végződő üzleti évre 11 milliárd dolláros forgalmat generáljon a fehéráru piacon, vagyis a hűtők, mosógépek piacán.

Jelentős bővülést remélnek ugyanis a Japánon kívüli piacon ezen termékek iránt, hazájukban ugyanis már telített a piac: többek között olyan versenytársakkal küzdenek mint a Toshiba, vagy a Hitachi.

Jelenleg a Panasonic számít a fehéárupiac legnagyobb szereplőjének otthon a 20 százalékos piaci részesedésével.

A termelés áthelyezésével azonban csökkenthetnék a szállítás, de még a gyártás költségeit is, így könnyen fel tudnák venni a kesztyűt az európai versenytársakkal, többek között az Electrolux-szal, vagy a Miele-vel.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ugyanakkora a feltörekvő indiai piac is csábító desztináció a cég számára, ahol a Samsung helyi gyártású automata mosógépeit 220 dolláros (39 ezer forint) áron tudja értékesíteni.

A Panasonic jelenleg Európában hozzávetőleg 600 - 800 dollárért értékesíti mosógépeit, hűtőszekrényeit pedig 1100 dollárért, azonban tervei szerint jövőre az alacsonyabb árkategóriában is meg kíván jelenni. A költségcsökkentés érdekében ezért három-négy év múlva gyártósorokat is üzembe állítana a kontinensen.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 4. hétfő
Borbála, Barbara
49. hét
December 4.
A cookie napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem