Rengeteget spórolhatsz: itt a hidegvizes mosógép!

2009. szeptember 19. 16:02

Szenzációs új termékkel rukkolt elő az AEG-Electrolux. A háztartási gépeket gyártó cég hidegvízzel működő mosógépet dob piacra, még idén ősszel.

Az AEG-Electrolux várhatóan novemberben dobja piacra Super Eco L64580LE nevű mosógépét, mely a világ első kereskedelmi forgalomban is kapható, hidegvízzel működő eszköze lesz.


Fotó: electrolux.com


A gyártó szerint a gépnek nem kell felmelegítenie a vizet ahhoz, hogy hatékony legyen a mosás. A mosógép számára leggazdaságosabb, ha 3 kg ruhát mosunk (ennyi fér a hidegvíz-programba), de méretének köszönhetően akár 7 kg ruhanemű is elfér benne.

A hírek szerint 6 °C feletti hőmérsékleten már elérhető a kiváló mosóhatás, igaz, olyan (folyékony) mosószer is szükséges, ami már alacsony hőfokon is jól tisztít. Az új gép rendkívüli energiatakarékosságának köszönhetően A+ minősítést kapott: 82 százalékkal fogyaszt kevesebb energiát, mintha 40 fokon mosnánk, és 72 százalékot spórol a 30 fokos mosáshoz képest.

Habár a gyártók évről-évre újabb és újabb mosógépeket dobnak piacra, a háztartások energiahasználatában még mindig jelentős szerepet játszanak ezek az eszközök.

Mint arról nemrég beszámoltunk, a Leeds-i Egyetem kutatói olyan mosógépet fejlesztettek ki, amely akár már néhány deciliter víz felhasználásával is tisztára mossa a szennyest. A várakozások szerint a készülék jövőre már megvásárolható lesz.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ha a készítők tervei beválnak, és valóban kereskedelmi forgalomba kerül -és világszerte elterjed- a készülék, azzal nem csak több milliárd liter víz takarítható meg, hanem a háztartások rezsije is jelentősen csökkenhetne.

A gép speciális gyöngyökkel tisztít, amelyeket a vízgőz - akár már 2-3 deciliter- hoz működésbe. Ezek a tisztítógyöngyök pedig több száz alkalommal felhasználhatóak, így akár több évig is kitarthatnak és hatékonyan tisztíthatják a ruhákat.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?