7 °C Budapest

Rengeteget spórolhatsz: itt a hidegvizes mosógép!

2009. szeptember 19. 16:02

Szenzációs új termékkel rukkolt elő az AEG-Electrolux. A háztartási gépeket gyártó cég hidegvízzel működő mosógépet dob piacra, még idén ősszel.

Az AEG-Electrolux várhatóan novemberben dobja piacra Super Eco L64580LE nevű mosógépét, mely a világ első kereskedelmi forgalomban is kapható, hidegvízzel működő eszköze lesz.


Fotó: electrolux.com


A gyártó szerint a gépnek nem kell felmelegítenie a vizet ahhoz, hogy hatékony legyen a mosás. A mosógép számára leggazdaságosabb, ha 3 kg ruhát mosunk (ennyi fér a hidegvíz-programba), de méretének köszönhetően akár 7 kg ruhanemű is elfér benne.

A hírek szerint 6 °C feletti hőmérsékleten már elérhető a kiváló mosóhatás, igaz, olyan (folyékony) mosószer is szükséges, ami már alacsony hőfokon is jól tisztít. Az új gép rendkívüli energiatakarékosságának köszönhetően A+ minősítést kapott: 82 százalékkal fogyaszt kevesebb energiát, mintha 40 fokon mosnánk, és 72 százalékot spórol a 30 fokos mosáshoz képest.

Habár a gyártók évről-évre újabb és újabb mosógépeket dobnak piacra, a háztartások energiahasználatában még mindig jelentős szerepet játszanak ezek az eszközök.

Mint arról nemrég beszámoltunk, a Leeds-i Egyetem kutatói olyan mosógépet fejlesztettek ki, amely akár már néhány deciliter víz felhasználásával is tisztára mossa a szennyest. A várakozások szerint a készülék jövőre már megvásárolható lesz.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ha a készítők tervei beválnak, és valóban kereskedelmi forgalomba kerül -és világszerte elterjed- a készülék, azzal nem csak több milliárd liter víz takarítható meg, hanem a háztartások rezsije is jelentősen csökkenhetne.

A gép speciális gyöngyökkel tisztít, amelyeket a vízgőz - akár már 2-3 deciliter- hoz működésbe. Ezek a tisztítógyöngyök pedig több száz alkalommal felhasználhatóak, így akár több évig is kitarthatnak és hatékonyan tisztíthatják a ruhákat.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. március 2. szombat
Lujza
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem