22 °C Budapest

Alkoholista óriáscsecsemővel reklámozzák az egészséges életmódot

2009. október 5. 17:32

Meglepő figurát sikerült a brit Egészségügyi Minisztériumnak kiválasztania az elhízás elleni kampányához: a fánkzabáló Homer Simpsont.

Azok, akik az utóbbi 20 évben hozzászoktak, hogy a Simpson család feje egész nap a kanapén hever, sört iszogatva és egy fánkot majszolva, alaposan meglepődhetnek a brit Channel 4 műsorán: ma estétől kezdve karácsonyig ugyanis rendszeresen feltűnik majd Homer Simpson - vagy inkább az egészséges életmódot folytató ikertestvére.


Homer ugyanis áttér az egészséges étkezésre, felkel a kanapéról, sőt lelkesen munkába indul majd. A Wallace és Gromit készítője, az Aardman Animations által újrarajzolt család zöldségeket és gyümölcsöket majszol majd az állam által szponzorált, 640 ezer fontból elkészült filmecskékben.

A várakozások szerint - mivel Simpson átlagember és imád lustálkodni - sokkal közelebb áll egy ilyen figura az állampolgárok szívéhez, mint egy mesterségesen "előállított" szépség. "Mindannyiunkban van egy kis sör- és fánkimádó kisördög és bizonyos határokig ez rendben is van. A feladat az egyensúly és az önkontroll megtalálása" - mondta Gerard Hastings professzor, a Stirling University szociális marketing tanszékének igazgatója.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 24. 08:05