Címke: önkontroll (13 cikk)

Pénzcentrum | 2011. szeptember 7. 19:42

Hol találjuk a tőzsdei siker kulcsát?

Cikkünk célja, hogy feltárja azt az ösvényt, amit követve a lelkes amatőrből a lehetőségekhez mérten a legkönnyebben és a legkisebb fájdalommal válhat konzisztensen nyereséges tőzsdei kereskedővé. Ehhez alapvetően egy szigorú kereskedési tervet kell kidolgozni, kontrolálni kell érzelmeinket, kezelni a kereskedéshez kapcsolódó stresszt valamint roppant önfegyelemre és önkontrollra van szükség. A jó hír, hogy ezek mindegyikét saját magunk kontrollálhatjuk, így a tőzsdesiker titka, és lehetősége mindekben ott lappang.

Pénzcentrum | 2010. szeptember 6. 11:02

Étel, ami megnyugtat?

Egy friss nemzetközi felmérés eredményei azt sugallják, sokan vannak, akik kevés figyelmet fordítanak testsúlyukra. Az emberek jelentős része ritkán áll mérlegre, túlságosan szereti a gyorséttermi ebédet ahhoz, hogy lemondjon róla, és hajlik arra, hogy gyors ebéddel, rágcsálnivalókkal nyugtassa feszült idegeit.

Pénzcentrum | 2009. október 7. 16:58

A részeges Európa ellen küzd Svédország

Az Európai Unió elnöki tisztét betöltő Svédország kérésének megfelelően az Európai Gazdasági és Szociális Tanács bemutatta az európai alkoholfogyasztásról szóló tanulmányát, egyúttal az alkoholos termékek megfelelő marketingjét és árazását szorgalmazta, hogy csökkenthetőek legyenek az ezzel kapcsolatos problémák.

Pénzcentrum | 2007. szeptember 26. 13:00

Lakáshiteles álomból rémálom: könnyű elcsúszni a banánhéjon!

A legrosszabb, illetve leginkább veszélyes hiteltípusnak kikiáltott, úgynevezett opcióval ellátott változó kamatozású jelzáloghitel sokak meglepetésére egyben a legjobb lehetőség is, legalábbis ezt tudhatjuk meg a BusinessWeek cikkéből.