1 °C Budapest

Koporsó, urna, fűnyíró: elképesztő, mit felejtünk a buszon

2009. szeptember 30. 16:58

London maga 7 millió lakosával Európa legnépesebb városa. Nem csoda, hogy a rendkívül fejlett tömegközlekedéssel rendelkező metropolisz metrókocsijai és buszai is izgalmas történetekkel szolgálnak.

Elképesztő dolgokat adtak le a londoni tömegközlekedési vállalat "Talált tárgyak" irodájában. A legnépszerűbb természetesen az esernyő: évente átlagosan mintegy 7 ezer keresi gazdáját. Az ügyfélszolgálat idén ünnepli megalakulásának 75. évfordulóját, ennek apropójából hozták nyilvánosságra a legizgalmasabb eseteket.

Előfordult, hogy valaki szamurájkardot felejtett egy buszon, de találtak már műkezet, kitömött rókát, II világháborús gázálarcot, naphalat, fűnyírót, parki padot, sőt, egy pár mellimplantátumot is. Az ügyfélszolgálatnál talán akkor lepődtek meg leginkább, amikor valaki egy koporsót felejtett az egyik járaton. Még mielőtt kinyitották volna, jelentkezett a gazdája, és elismerte, hogy nincs benne hulla, csupán egy színházi kellékről van szó.

 

Fotó: ananova.com


Az iroda vezetője, Julie Haley újságíróknak elmondta: a legmeghatóbbak azok az esetek voltak, amikor halottas urnákat adtak vissza a feledékeny családtagoknak. Az egyik legmulatságosabb pedig az volt, amikor egy fog nélküli férfi jelentkezett műfogsoráért. Néhány óra múlva azonban visszatért, mert rájött, hogy nem is saját protézisét kapta vissza.


Mi a helyzet Budapesten?

A BKV-nál a leggyakrabban elveszített tárgyak közé tartoznak a szatyrok, táskák, kulcsok, iratok, illetve az időszakos tárgyak, mint például esernyő, sapka, sál. A budapesti tömegközlekedési cég járművezetői is igyekeznek visszajutatni az elhagyott tárgyakat. A 79-es trolibusz vezetője például egy pénztárcát talált, amely negyedmillió forintot tartalmazott. HÉV-en felejtett laptopot és videokamerát is jutatott már vissza turistáknak a BKV. A Pénzcentrum információi szerint az is előfordult, hogy járókeretet találtak egy budapesti járaton.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 3. szombat
Ferenc, Olívia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?