22 °C Budapest

Koporsó, urna, fűnyíró: elképesztő, mit felejtünk a buszon

2009. szeptember 30. 16:58

London maga 7 millió lakosával Európa legnépesebb városa. Nem csoda, hogy a rendkívül fejlett tömegközlekedéssel rendelkező metropolisz metrókocsijai és buszai is izgalmas történetekkel szolgálnak.

Elképesztő dolgokat adtak le a londoni tömegközlekedési vállalat "Talált tárgyak" irodájában. A legnépszerűbb természetesen az esernyő: évente átlagosan mintegy 7 ezer keresi gazdáját. Az ügyfélszolgálat idén ünnepli megalakulásának 75. évfordulóját, ennek apropójából hozták nyilvánosságra a legizgalmasabb eseteket.

Előfordult, hogy valaki szamurájkardot felejtett egy buszon, de találtak már műkezet, kitömött rókát, II világháborús gázálarcot, naphalat, fűnyírót, parki padot, sőt, egy pár mellimplantátumot is. Az ügyfélszolgálatnál talán akkor lepődtek meg leginkább, amikor valaki egy koporsót felejtett az egyik járaton. Még mielőtt kinyitották volna, jelentkezett a gazdája, és elismerte, hogy nincs benne hulla, csupán egy színházi kellékről van szó.

 

Fotó: ananova.com


Az iroda vezetője, Julie Haley újságíróknak elmondta: a legmeghatóbbak azok az esetek voltak, amikor halottas urnákat adtak vissza a feledékeny családtagoknak. Az egyik legmulatságosabb pedig az volt, amikor egy fog nélküli férfi jelentkezett műfogsoráért. Néhány óra múlva azonban visszatért, mert rájött, hogy nem is saját protézisét kapta vissza.


Mi a helyzet Budapesten?

A BKV-nál a leggyakrabban elveszített tárgyak közé tartoznak a szatyrok, táskák, kulcsok, iratok, illetve az időszakos tárgyak, mint például esernyő, sapka, sál. A budapesti tömegközlekedési cég járművezetői is igyekeznek visszajutatni az elhagyott tárgyakat. A 79-es trolibusz vezetője például egy pénztárcát talált, amely negyedmillió forintot tartalmazott. HÉV-en felejtett laptopot és videokamerát is jutatott már vissza turistáknak a BKV. A Pénzcentrum információi szerint az is előfordult, hogy járókeretet találtak egy budapesti járaton.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 24. 08:05