Koporsó, urna, fűnyíró: elképesztő, mit felejtünk a buszon

2009. szeptember 30. 16:58

London maga 7 millió lakosával Európa legnépesebb városa. Nem csoda, hogy a rendkívül fejlett tömegközlekedéssel rendelkező metropolisz metrókocsijai és buszai is izgalmas történetekkel szolgálnak.

Elképesztő dolgokat adtak le a londoni tömegközlekedési vállalat "Talált tárgyak" irodájában. A legnépszerűbb természetesen az esernyő: évente átlagosan mintegy 7 ezer keresi gazdáját. Az ügyfélszolgálat idén ünnepli megalakulásának 75. évfordulóját, ennek apropójából hozták nyilvánosságra a legizgalmasabb eseteket.

Előfordult, hogy valaki szamurájkardot felejtett egy buszon, de találtak már műkezet, kitömött rókát, II világháborús gázálarcot, naphalat, fűnyírót, parki padot, sőt, egy pár mellimplantátumot is. Az ügyfélszolgálatnál talán akkor lepődtek meg leginkább, amikor valaki egy koporsót felejtett az egyik járaton. Még mielőtt kinyitották volna, jelentkezett a gazdája, és elismerte, hogy nincs benne hulla, csupán egy színházi kellékről van szó.

 

Fotó: ananova.com


Az iroda vezetője, Julie Haley újságíróknak elmondta: a legmeghatóbbak azok az esetek voltak, amikor halottas urnákat adtak vissza a feledékeny családtagoknak. Az egyik legmulatságosabb pedig az volt, amikor egy fog nélküli férfi jelentkezett műfogsoráért. Néhány óra múlva azonban visszatért, mert rájött, hogy nem is saját protézisét kapta vissza.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 12 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,02 százalékos THM-el, és havi 98 070 forintos törlesztővel fel lehet venni az Erste Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,09% a THM; az UniCredit Banknál 8,11%; a MagNet Banknál 8,27%,  a K&H Banknál 8,28%; míg az OTP Banknál 8,29%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 


Mi a helyzet Budapesten?

A BKV-nál a leggyakrabban elveszített tárgyak közé tartoznak a szatyrok, táskák, kulcsok, iratok, illetve az időszakos tárgyak, mint például esernyő, sapka, sál. A budapesti tömegközlekedési cég járművezetői is igyekeznek visszajutatni az elhagyott tárgyakat. A 79-es trolibusz vezetője például egy pénztárcát talált, amely negyedmillió forintot tartalmazott. HÉV-en felejtett laptopot és videokamerát is jutatott már vissza turistáknak a BKV. A Pénzcentrum információi szerint az is előfordult, hogy járókeretet találtak egy budapesti járaton.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 4. hétfő
Borbála, Barbara
49. hét
December 4.
A cookie napja
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. december 3. 18:01
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem