TOP 10 állami fizetés: 8,2 millió, 8 millió...

2009. szeptember 17. 09:47

A közfelháborodás után politikai vita is kibontakozott az állami és önkormányzati felsővezetői fizetések körül. A csúcs meghaladja a havi 8 millió forintot, több tucat állami cégvezető keres többet havonta 1 milliónál.


Tegnap napvilágra került, a legtöbbet kereső állami cégnél dolgozó felsővezető Simor András a Nemzeti Bank elnöke havi több mint bruttó 8 millió forintos javadalmazásban részesül. Őt is megelőzi azonban az önkormányzati fenntartású BKV Zrt. 4-es metró projektigazgatója, Klados Gusztáv, aki közel havi 180 ezer forinttal keres többet a jegybankelnöknél.


A legtöbb állami és önkormányzati vezető bére a milliós nagyságrend ellenére még közel sem a végösszeg. A vállalatok többségénél évente lehetőség van a felső vezetés 75-80%-os premizálására is. A hatalmas összegek miatt kialakult közhangulatra reagálva a kormány bejelentette, hogy a fizetések 2 millió forintot meghaladó részét az állami krízisalapba utaltatná. Az ellenzék és a Munkástanácsok Országos Szövetsége álláspontja szerint az állami csúcsvezetők bérét meg kellene felezni.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 19:19
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem