4 °C Budapest

TOP 10 állami fizetés: 8,2 millió, 8 millió...

2009. szeptember 17. 09:47

A közfelháborodás után politikai vita is kibontakozott az állami és önkormányzati felsővezetői fizetések körül. A csúcs meghaladja a havi 8 millió forintot, több tucat állami cégvezető keres többet havonta 1 milliónál.


Tegnap napvilágra került, a legtöbbet kereső állami cégnél dolgozó felsővezető Simor András a Nemzeti Bank elnöke havi több mint bruttó 8 millió forintos javadalmazásban részesül. Őt is megelőzi azonban az önkormányzati fenntartású BKV Zrt. 4-es metró projektigazgatója, Klados Gusztáv, aki közel havi 180 ezer forinttal keres többet a jegybankelnöknél.


A legtöbb állami és önkormányzati vezető bére a milliós nagyságrend ellenére még közel sem a végösszeg. A vállalatok többségénél évente lehetőség van a felső vezetés 75-80%-os premizálására is. A hatalmas összegek miatt kialakult közhangulatra reagálva a kormány bejelentette, hogy a fizetések 2 millió forintot meghaladó részét az állami krízisalapba utaltatná. Az ellenzék és a Munkástanácsok Országos Szövetsége álláspontja szerint az állami csúcsvezetők bérét meg kellene felezni.

NEKED AJÁNLJUK
2020-ban már csak így lehet megtartani a munkavállalókat

A jelenlegi munkaerő-piaci helyzetben vitathatatlan jelentősége van annak, hogy a munkáltató milyen teljesítmény javadalmazási rendszert alkalmaz a munkavállaló munkájának elismerésére, amely kétséget kizáróan javíthatja, vagy...

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 27. vasárnap
Virgil
47. hét
November 27.
Advent (1.)
November 27.
Nemzetközi Aura nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?