TOP 10 állami fizetés: 8,2 millió, 8 millió...

2009. szeptember 17. 09:47

A közfelháborodás után politikai vita is kibontakozott az állami és önkormányzati felsővezetői fizetések körül. A csúcs meghaladja a havi 8 millió forintot, több tucat állami cégvezető keres többet havonta 1 milliónál.


Tegnap napvilágra került, a legtöbbet kereső állami cégnél dolgozó felsővezető Simor András a Nemzeti Bank elnöke havi több mint bruttó 8 millió forintos javadalmazásban részesül. Őt is megelőzi azonban az önkormányzati fenntartású BKV Zrt. 4-es metró projektigazgatója, Klados Gusztáv, aki közel havi 180 ezer forinttal keres többet a jegybankelnöknél.


A legtöbb állami és önkormányzati vezető bére a milliós nagyságrend ellenére még közel sem a végösszeg. A vállalatok többségénél évente lehetőség van a felső vezetés 75-80%-os premizálására is. A hatalmas összegek miatt kialakult közhangulatra reagálva a kormány bejelentette, hogy a fizetések 2 millió forintot meghaladó részét az állami krízisalapba utaltatná. Az ellenzék és a Munkástanácsok Országos Szövetsége álláspontja szerint az állami csúcsvezetők bérét meg kellene felezni.

NEKED AJÁNLJUK
2020-ban már csak így lehet megtartani a munkavállalókat

A jelenlegi munkaerő-piaci helyzetben vitathatatlan jelentősége van annak, hogy a munkáltató milyen teljesítmény javadalmazási rendszert alkalmaz a munkavállaló munkájának elismerésére, amely kétséget kizáróan javíthatja, vagy...

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?