7 °C Budapest

Az EU kitiltaná az iPhone-okat!

2009. szeptember 29. 14:02

Az EU fogyasztóvédelmi biztosa hétfőn kijelentette, ha kiderül, hogy gyártói hiba okozta az iPhone kijelzők felrobbanását, kitiltja a piacról az Apple telefonokat.

"Nincs szükségem az Apple engedélyére ahhoz, hogy megakadályozzam a piacra jutásukat" - jelentette ki hétfőn Meglena Kuneva biztos brüsszeli riportereknek. Korábban ugyanis számos fogyasztói panasz érkezett a telefonokra Franciaországban, Németországban és Nagy-Britanniában, megmagyarázhatatlan módon felrobbanó készülékekről. Egy esetben egy lány súlyosabb égési sérüléseket is szenvedett, mikor kezében gyulladt ki iPhone-ja.

Becslések szerint idén várhatóan 23 millió ember fog még iPhone-t vásárolni a világban, akik tehát mind ki lehetnek téve a balesetveszélynek.

Kuneva hozzátette: laboratóriumokban vizsgálják, hogy a készülékek robbanását a telefon, azok akksija, vagy a tulajdonosok helytelen használata okozta. Ha csak egy ország is arról számol be, hogy a készülék, illetve a gyártó a hibás, lépéseket fognak tenni, és az összes terméket visszahivatják.

Korábban az Apple arról biztosította az EU-t, hogy a problémát izolálták, amit a lithium-ionos akksik túlmelegedése okozott.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem