13 °C Budapest

Megrázó képek: madártámadás a repülőgép ellen

2009. szeptember 30. 10:02

Valóban sokkoló képeket közölt ma egy brit napilap. A fotókon egy felszálló repülőgép látszik, aminek szárnyát tömegesen lepik el a madarak.

Hátborzongató perceket élt át a napokban a Germania légitársaság Düsseldorfból Koszovóba tartó repülőgépének legénysége és 80 utasa. A felszálló repülőgépet ugyanis seregélyek lepték el.

 

Fotó: dailymail.co.uk


A madarak a repülőgép jobb szárnyára telepedtek, életveszélyes helyzetbe hozva a fedélzeten tartózkodókat. Az állatok a hajtóműre és az üzemanyagtartályra is veszélyt jelentettek, de szinte csodával határos módon a gépnek nem lett komolyabb baja. A pilóta felszállás után jelezte a problémát, és mintegy 45 percnyi repülés után biztonságban leszállította a repülőgépet. A fedélzeten tartózkodóknak nem esett baja, a repülőn csak kisebb sérülések keletkeztek.


A légiközlekedés jövője:
Elképesztő fotók: így repülünk évek múlva

 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Fotó: dailymail.co.uk


Emlékezetes, hogy idén januárban hasonló okok miatt kellett a Hudson folyón landolnia egy New York-ból felszálló utasszállítónak. Ott az arra átvonuló kanadai ludak okoztak vészhelyzetet. A reptereken egyébként különböző riasztókkal tartják távol a közlekedést veszélyeztető madarakat: van, ahol ragadozó madárnak álcázott robotrepülőgépeket használnak, de előfordul, hogy valódi sasokkal, sólymokkal és karvalyokkal védekeznek.

 

A seregély(Fotó: madarbarat.god.hu) További hasznos és érdekes hírek címlapunkon! Kattints!

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika
38. hét
Szeptember 20.
A gyermekek világnapja
Szeptember 20.
Biztosítási világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 19. 17:45