4 °C Budapest

Felfedezik a magyar konyhát a sógorok

2009. szeptember 25. 15:02

Az Ausztriában igen közkedvelt magyar konyha újrafelfedezésének lehetünk tanúi, egyre több étterem vesz fel étlapjára magyaros ízeket tartalmazó ételválasztékot, illetve népszerűek az ausztriai magyar éttermek is.

E trendet igyekszik erősíteni ausztriai tevékenységével a Magyar Turizmus Zrt. - azzal a nem titkolt céllal, - hogy minél több osztrák turistát csábítson a "hasánál fogva" is Magyarországra. Az elmúlt hetekben a legnívósabb osztrák gasztronómiai magazinok újságírói jártak hazánkban, hogy feltárják a meglátogatásra érdemes magyar vendéglátóhelyeket és kuriózumokat.

Az egyik sikeres tanulmányútnak köszönhetően a Genuss Magazin októberi száma négyoldalas exkluzív összeállításban számol majd be magyarországi tapasztalatairól. A rendkívül informatív és bennfentes tapasztalatokkal megírt cikk külön kitér arra, hogy a közelmúltban a magyar turizmus nagy utat tett meg: komoly fejlesztéseknek köszönhetően magas minőségi szolgáltatást képest nyújtani a prémium szegmens számára is.

Az összeállítás Szeged, Budapest, Tokaj és a Balaton körül kalandozva, a kulturális élet sokszínűségét bemutatva ajánlja a környék meghatározó éttermeit az osztrák olvasók figyelmébe. Az igazi ínyencek pedig a mellékelt receptek segítségével készíthetik el például a Gerbeaud-szeletet vagy a magyaros borjúpörköltet. Mint ismeretes, az MT Zrt. ausztriai képviselete az egész éves Ungarn GrossARTig kampánya keretében szeptember hónapban a gasztronómiai értékeink bemutatására helyezte a hangsúlyt.

Az akciósorozat keretében a legjobb osztrák éttermeket tömörítő szövetség tagjai közé tartozó patinás bécsi Bürgerhof kávéház- és étterem egész szeptemberben - az MT Zrt. külképviseletével együttműködésben - magyaros étel-ital kínálattal népszerűsíti a magyar konyhát, miközben a vendégek átfogó képet kaphatnak hazai kulturális és turisztikai attrakciókról is.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 27. vasárnap
Virgil
47. hét
November 27.
Advent (1.)
November 27.
Nemzetközi Aura nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 26. 19:16