Felfedezik a magyar konyhát a sógorok

2009. szeptember 25. 15:02

Az Ausztriában igen közkedvelt magyar konyha újrafelfedezésének lehetünk tanúi, egyre több étterem vesz fel étlapjára magyaros ízeket tartalmazó ételválasztékot, illetve népszerűek az ausztriai magyar éttermek is.

E trendet igyekszik erősíteni ausztriai tevékenységével a Magyar Turizmus Zrt. - azzal a nem titkolt céllal, - hogy minél több osztrák turistát csábítson a "hasánál fogva" is Magyarországra. Az elmúlt hetekben a legnívósabb osztrák gasztronómiai magazinok újságírói jártak hazánkban, hogy feltárják a meglátogatásra érdemes magyar vendéglátóhelyeket és kuriózumokat.

Az egyik sikeres tanulmányútnak köszönhetően a Genuss Magazin októberi száma négyoldalas exkluzív összeállításban számol majd be magyarországi tapasztalatairól. A rendkívül informatív és bennfentes tapasztalatokkal megírt cikk külön kitér arra, hogy a közelmúltban a magyar turizmus nagy utat tett meg: komoly fejlesztéseknek köszönhetően magas minőségi szolgáltatást képest nyújtani a prémium szegmens számára is.

Az összeállítás Szeged, Budapest, Tokaj és a Balaton körül kalandozva, a kulturális élet sokszínűségét bemutatva ajánlja a környék meghatározó éttermeit az osztrák olvasók figyelmébe. Az igazi ínyencek pedig a mellékelt receptek segítségével készíthetik el például a Gerbeaud-szeletet vagy a magyaros borjúpörköltet. Mint ismeretes, az MT Zrt. ausztriai képviselete az egész éves Ungarn GrossARTig kampánya keretében szeptember hónapban a gasztronómiai értékeink bemutatására helyezte a hangsúlyt.

Az akciósorozat keretében a legjobb osztrák éttermeket tömörítő szövetség tagjai közé tartozó patinás bécsi Bürgerhof kávéház- és étterem egész szeptemberben - az MT Zrt. külképviseletével együttműködésben - magyaros étel-ital kínálattal népszerűsíti a magyar konyhát, miközben a vendégek átfogó képet kaphatnak hazai kulturális és turisztikai attrakciókról is.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 25. vasárnap
Mátyás
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm