3 °C Budapest

Drágulhat a falusi turizmus

Pénzcentrum
2009. szeptember 23. 09:47

Jövőre megszűnik a vidéki vendéglátással foglalkozók adókedvezménye, ráadásul a kereslet is megcsappant a falusi turizmus iránt -írja a Népszabadság.

A szürkegazdaság megerősödéséhez és a vidéki szállások drágulásához vezethet a falusi turizmus adókedvezményének eltörlése - vélik a szegmenssel foglalkozó szakemberek. Jövőre megszűnik az ilyen tevékenységből származó jövedelem adómentes része, vagyis az első fillértől fizetni kell az adót. 


Koziel Miklós, a Falusi Turizmus Centrum vezetője szerint hosszú távon nagy kárt okoz a módosítás. Nem is a befizetendő adó összege az elrettentő, hanem az azzal járó adminisztrációs költségek. Emiatt szerinte nem kevesen dönthetnek majd úgy, hogy inkább feketén szállásolják el a vendégeket.

A szakember arra számít, hogy a falusi turizmusból származó adóbevétel évente mintegy 500 millió forintot hoz a költségvetésnek. Koziel Miklós szerint a szállásadók beépítik az árakba az adót, így drágulnak majd a falusi magánszálláshelyek.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 26. szombat
Virág
47. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?