12 °C Budapest

Drágulhat a falusi turizmus

Pénzcentrum
2009. szeptember 23. 09:47

Jövőre megszűnik a vidéki vendéglátással foglalkozók adókedvezménye, ráadásul a kereslet is megcsappant a falusi turizmus iránt -írja a Népszabadság.

A szürkegazdaság megerősödéséhez és a vidéki szállások drágulásához vezethet a falusi turizmus adókedvezményének eltörlése - vélik a szegmenssel foglalkozó szakemberek. Jövőre megszűnik az ilyen tevékenységből származó jövedelem adómentes része, vagyis az első fillértől fizetni kell az adót. 


Koziel Miklós, a Falusi Turizmus Centrum vezetője szerint hosszú távon nagy kárt okoz a módosítás. Nem is a befizetendő adó összege az elrettentő, hanem az azzal járó adminisztrációs költségek. Emiatt szerinte nem kevesen dönthetnek majd úgy, hogy inkább feketén szállásolják el a vendégeket.

A szakember arra számít, hogy a falusi turizmusból származó adóbevétel évente mintegy 500 millió forintot hoz a költségvetésnek. Koziel Miklós szerint a szállásadók beépítik az árakba az adót, így drágulnak majd a falusi magánszálláshelyek.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm