Borturizmus: szőlőszemmel osztályozhatják a szolgáltatókat

Pénzcentrum
2009. szeptember 25. 08:17

Egyre divatosabb Magyarországon a borturizmus: több és igényesebb a vendég, megjelentek a minőségi szolgáltatók -írja a Világgazdaság.

Abban mindenki egyetért, hogy a borturizmus már rég nem csak a kóstoltatásból és pincelátogatásból áll, csak a komplex szolgáltatást, megfelelő választékot és színvonalat nyújtó piaci szereplők lehetnek sikeresek.

Ma minimum 700-800 szolgáltató foglalkozhat borturizmussal, ez a szegmens a belföldi turizmus 1-2 százalékát teheti ki - nyilatkozta a Világgazdaságnak Erdősi Mária, a Magyar Borutak Országos Szövetségének főtitkára.

Szakemberek és piaci szereplők azonban úgy vélik, a további fejlődéshez nagy szükség lenne a közös fellépésre és egy egységes kategóriarendszer bevezetésére is. Ennek a lényege, hogy a vendég tisztában lehessen azzal, milyen számú és minőségű szolgáltatást várhat el. "Ez a jelzés lehet szőlőszem, fürt, vagy borospohár, a lényeg az, hogy egyértelmű legyen: az adott darab eléréséhez milyen követelményeknek kell megfelelniük a szolgáltatóknak" -mondta a főtitkár. 

 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A legújabb trend a borturizmuson belül, hogy wellness-, illetve vinoterápiás szolgáltatásokkal egészítik ki a hagyományos szolgáltatáspalettát; a tavalyi évben két pincészet is hasonló profilú, négycsillagos hotelt nyitott meg.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?