12 °C Budapest

Borturizmus: szőlőszemmel osztályozhatják a szolgáltatókat

Pénzcentrum
2009. szeptember 25. 08:17

Egyre divatosabb Magyarországon a borturizmus: több és igényesebb a vendég, megjelentek a minőségi szolgáltatók -írja a Világgazdaság.

Abban mindenki egyetért, hogy a borturizmus már rég nem csak a kóstoltatásból és pincelátogatásból áll, csak a komplex szolgáltatást, megfelelő választékot és színvonalat nyújtó piaci szereplők lehetnek sikeresek.

Ma minimum 700-800 szolgáltató foglalkozhat borturizmussal, ez a szegmens a belföldi turizmus 1-2 százalékát teheti ki - nyilatkozta a Világgazdaságnak Erdősi Mária, a Magyar Borutak Országos Szövetségének főtitkára.

Szakemberek és piaci szereplők azonban úgy vélik, a további fejlődéshez nagy szükség lenne a közös fellépésre és egy egységes kategóriarendszer bevezetésére is. Ennek a lényege, hogy a vendég tisztában lehessen azzal, milyen számú és minőségű szolgáltatást várhat el. "Ez a jelzés lehet szőlőszem, fürt, vagy borospohár, a lényeg az, hogy egyértelmű legyen: az adott darab eléréséhez milyen követelményeknek kell megfelelniük a szolgáltatóknak" -mondta a főtitkár. 

 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A legújabb trend a borturizmuson belül, hogy wellness-, illetve vinoterápiás szolgáltatásokkal egészítik ki a hagyományos szolgáltatáspalettát; a tavalyi évben két pincészet is hasonló profilú, négycsillagos hotelt nyitott meg.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 23. péntek
Alfréd
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm