19 °C Budapest

Borturizmus: szőlőszemmel osztályozhatják a szolgáltatókat

Pénzcentrum
2009. szeptember 25. 08:17

Egyre divatosabb Magyarországon a borturizmus: több és igényesebb a vendég, megjelentek a minőségi szolgáltatók -írja a Világgazdaság.

Abban mindenki egyetért, hogy a borturizmus már rég nem csak a kóstoltatásból és pincelátogatásból áll, csak a komplex szolgáltatást, megfelelő választékot és színvonalat nyújtó piaci szereplők lehetnek sikeresek.

Ma minimum 700-800 szolgáltató foglalkozhat borturizmussal, ez a szegmens a belföldi turizmus 1-2 százalékát teheti ki - nyilatkozta a Világgazdaságnak Erdősi Mária, a Magyar Borutak Országos Szövetségének főtitkára.

Szakemberek és piaci szereplők azonban úgy vélik, a további fejlődéshez nagy szükség lenne a közös fellépésre és egy egységes kategóriarendszer bevezetésére is. Ennek a lényege, hogy a vendég tisztában lehessen azzal, milyen számú és minőségű szolgáltatást várhat el. "Ez a jelzés lehet szőlőszem, fürt, vagy borospohár, a lényeg az, hogy egyértelmű legyen: az adott darab eléréséhez milyen követelményeknek kell megfelelniük a szolgáltatóknak" -mondta a főtitkár. 

 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A legújabb trend a borturizmuson belül, hogy wellness-, illetve vinoterápiás szolgáltatásokkal egészítik ki a hagyományos szolgáltatáspalettát; a tavalyi évben két pincészet is hasonló profilú, négycsillagos hotelt nyitott meg.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 17. péntek
Zsófia
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 17. 07:55