28 °C Budapest

Egyre több magyar viszi ki Ausztriába a pénzét

Pénzcentrum
2009. szeptember 22. 08:31

Ausztria a diszkrécióra vágyó bankbetétesek paradicsoma, legalábbis egyre több magyar fekteti be pénzét ausztriai pénzintézeteknél amiatt, hogy az osztrák bankok nem szolgáltatják ki ügyfeleik személyes adatait, információit külföldi hatóságoknak - írja a Világgazdaság.

A ausztriai bankok adadszolgáltatásaira az osztrák banktitok szabályai vonatkoznak, ez igaz a forrásadóra is, melynek megfizetésekor az adóhatóság nem jut hozzá a befektető személyes adataihoz.

A forrásadó-hazautalások tanúsága alapján a magyarok a németek és az olaszok után a harmadik helyen állnak az ausztriai bankok külföldi betétesei között. A magyarok összesen 424 millió eurót tartottak tavaly ausztriai bankszámlákon - írja a napilap. A 2008-ban regisztrált összeg az egy évvel korábbinak háromszorosa, amely az árfolyamkockázat kerülésének szándékával részben magyarázható is.

A hazai és a kinti euróbetétek kamatai között nem túl nagy a különbség, ez is indokolja, hogy Ausztria viszonylag elfogadható befektetési terepkamat szempontjából is: a magyar pénzintézetek csak az akciós kamatokban (3-4 százalék) körözik le 1-2 százalékos kamatot kínáló ausztriai társaikat.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?