20 °C Budapest

Újabb hulladékudvar nyílt Budapesten

2009. szeptember 8. 09:02

Budapesten hétfőn megnyílt a tizenötödik hulladékudvar is, így mostantól a 18. kerületiek is ide vihetik a szelektíven válogatott hulladékaikat. A most nyílt hulladékudvar az eddigi legnagyobb és legkorszerűbb.

Az FKF Zrt. a 18. kerületben megnyitotta Budapest legmodernebb és legnagyobb hulladékudvarát. A több mint 1500 m²-es hulladékudvarban már a zöldhulladékot is, és hamarosan az építési törmeléket is leadhatja a lakosság. Utóbbihoz a sittes zsákot a helyszínen lehet majd beszerezni. Az utóbbi 5 évben ez az első hulladékudvar, ehhez ugyanis a kerület önkormányzatnak kell biztosítani a helyet. A 18. kerületi önkormányzat fontosnak tartotta, hogy náluk is legyen egy telep, ahova a lakosság a szelektíven gyűjtött hulladékát díjmentesen leadhatja.

Az FKF Zrt. immár 15 hulladékudvarba várja a kultúra azon rajongóit is, akik tiszta csomagolási üveg hulladékért kulturális programok belépőjegyeire gyűjthetnek. A KultÚjra Program - melynek szakmai támogatói a Közlekedési, Hírközlési és Energetikai Minisztérium, Budapest Önkormányzata, technikai lebonyolítói pedig a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt., az ÖKO-Pannon Kht. és az Európa Kht. - szeptember 9-én indul útjára és év végéig tart.

Az új hulladéklerakó a XVIII. kerületben a Jegenye fasor 15. alatt található.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?