Óriási akció: alig használt dinoszaurusz eladó

2009. szeptember 7. 14:02

Las Vegas hatalmas attrakcióra készül: október elején elárvereznek egy dinoszaurusz-csontvázat. A Tyrannosaurus rex meglepően jó állapotban levő csontjaiért akár másfél milliárd forintot is adhatnak.

Egy 66 millió éves dinoszaurusz csontvázát árverezik el október elején Las Vegasban. A Sámson névre keresztelt Tyrannosaurus rex 4,5 méter magas és 12 méter hosszú. Teste mintegy 170 csontból áll, szakértők szerint rendkívül jó állapotban van: csontjainak nagyjából fele teljes épségben maradt.

Sámson igazi különlegessége azonban a feje, mely kivételesen jó állapotban került elő -éppen ezért igazi ritkaságnak számít. A dinoszaurusz maradványait 1987-ben találták, Dél-Dakotában.

Fotó: dailymail.co.uk


Az árverést október 3-án tartják a világhírű Las Vegasi Venetian hotelben. A jelenlegi tulajdonosok azt remélik, nem egy magánygyűjtő, hanem egy múzeum vásárolja majd meg a kivételes leletet. A hírek szerint Sámson kikiáltási ára 3,6 millió font, azaz 1,1 milliárd forint lesz, de könnyen lehet, hogy a legutolsó licit eléri majd a 4,8 millió fontot, azaz a másfél milliárd forintot is.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?