23 °C Budapest

Óriási akció: alig használt dinoszaurusz eladó

2009. szeptember 7. 14:02

Las Vegas hatalmas attrakcióra készül: október elején elárvereznek egy dinoszaurusz-csontvázat. A Tyrannosaurus rex meglepően jó állapotban levő csontjaiért akár másfél milliárd forintot is adhatnak.

Egy 66 millió éves dinoszaurusz csontvázát árverezik el október elején Las Vegasban. A Sámson névre keresztelt Tyrannosaurus rex 4,5 méter magas és 12 méter hosszú. Teste mintegy 170 csontból áll, szakértők szerint rendkívül jó állapotban van: csontjainak nagyjából fele teljes épségben maradt.

Sámson igazi különlegessége azonban a feje, mely kivételesen jó állapotban került elő -éppen ezért igazi ritkaságnak számít. A dinoszaurusz maradványait 1987-ben találták, Dél-Dakotában.

Fotó: dailymail.co.uk


Az árverést október 3-án tartják a világhírű Las Vegasi Venetian hotelben. A jelenlegi tulajdonosok azt remélik, nem egy magánygyűjtő, hanem egy múzeum vásárolja majd meg a kivételes leletet. A hírek szerint Sámson kikiáltási ára 3,6 millió font, azaz 1,1 milliárd forint lesz, de könnyen lehet, hogy a legutolsó licit eléri majd a 4,8 millió fontot, azaz a másfél milliárd forintot is.

NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 24. hétfő
Iván
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem