13 °C Budapest

Óriási akció: alig használt dinoszaurusz eladó

2009. szeptember 7. 14:02

Las Vegas hatalmas attrakcióra készül: október elején elárvereznek egy dinoszaurusz-csontvázat. A Tyrannosaurus rex meglepően jó állapotban levő csontjaiért akár másfél milliárd forintot is adhatnak.

Egy 66 millió éves dinoszaurusz csontvázát árverezik el október elején Las Vegasban. A Sámson névre keresztelt Tyrannosaurus rex 4,5 méter magas és 12 méter hosszú. Teste mintegy 170 csontból áll, szakértők szerint rendkívül jó állapotban van: csontjainak nagyjából fele teljes épségben maradt.

Sámson igazi különlegessége azonban a feje, mely kivételesen jó állapotban került elő -éppen ezért igazi ritkaságnak számít. A dinoszaurusz maradványait 1987-ben találták, Dél-Dakotában.

Fotó: dailymail.co.uk


Az árverést október 3-án tartják a világhírű Las Vegasi Venetian hotelben. A jelenlegi tulajdonosok azt remélik, nem egy magánygyűjtő, hanem egy múzeum vásárolja majd meg a kivételes leletet. A hírek szerint Sámson kikiáltási ára 3,6 millió font, azaz 1,1 milliárd forint lesz, de könnyen lehet, hogy a legutolsó licit eléri majd a 4,8 millió fontot, azaz a másfél milliárd forintot is.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 26. vasárnap
Jusztina
38. hét
Szeptember 26.
Az európai nyelvek napja
Szeptember 26.
A siketek világnapja
Szeptember 26.
Tengerészeti világnap
Szeptember 26.
A tiszta hegyek napja
Szeptember 26.
A fehér kendő napja
Szeptember 26.
A szív világnapja
Szeptember 26.
A Szentírás vasárnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 25. 19:29