Hiperár-ostrommal foszlatnák a Tesco-kosarat - interjú

Pénzcentrum
2009. szeptember 1. 06:20

Az elmúlt években fokozatosan bővült a Tesco saját márkás termékeinek a száma, az áruház további termékek bevezetését ígéri. Ezek az árucikkek a hagyományos termékek vételárának 70-80 %-áért megvásárolhatóak, ami rendkívül vonzó a vásárlók számára. A hálózatbővítési tervek keretében sorra nyílnak az Express üzletek, ugyanakkor a Tesco nem ijedt meg az Auchan által a napokban ismertetett új ár-összehasonlító rendszertől sem.

Pénzcentrum: Összesen hány saját márkás termékkel rendelkezik a Tesco?


Hackl Mónika

Hackl Mónika: Az elmúlt években dinamikusan emelkedett a Tesco saját márkás termékeinek a száma, mely jelenleg több ezerre tehető. Az előttünk álló időszakban újabb saját márkás termékek bevezetését tervezzük.

Pénzcentrum: Melyek az ilyen termékek legfontosabb jellemzői?

Hackl Mónika: A saját márkás termékekről elmondható, hogy a brendekkel hasonló minőségi színvonalat képviselnek, de azoknál jóval olcsóbban hozzájuthatnak a vásárlók. Ez a megállapítás az FMCG-termékek (fast moving consumer goods - gyorsan forgó fogyasztási cikkek) közé sorolt élelmiszerekre és háztartási vegyiárukra, a műszaki cikkekre, valamint áruházunk ruházati termékeire egyaránt igaz.

Pénzcentrum: Hogyan aránylik ezek vételára a hagyományos termékek átlagárához?

Hackl Mónika: Az elérhető legolcsóbb Value termékek tekintetében átlagosan 20-30 %-kal alacsonyabb fogyasztói áraink vannak, mint amennyibe a brendek kerülnek. Áruházunk összes árbevételének körülbelül ötödét teszik ki a saját márkás termékek értékesítéséből befolyó pénzek.

Pénzcentrum: Mekkora mozgásterük van - különösen akciók idején - ezek árképzése során?

Hackl Mónika: A saját márkás termékek fogyasztói árainak meghatározásakor is az általános árképzési elveinket alkalmazzuk. Törekszünk a fent említett 20-30 %-os árelőny elérésére, de bizonyos akciók során az árak egyedileg kerülnek meghatározásra.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Pénzcentrum: Milyen tapasztalatokról tud beszámolni a frissen nyitott Tesco Express üzletek kapcsán?

Hackl Mónika: Néhány hete a XIII. kerületben a napokban pedig Rákosszentmihályon nyitottunk ilyen üzletet, ezzel 12-re emelkedett a Tesco Expressek száma. Mindenhonnan pozitív visszajelzéseket kaptunk úgy a dolgozók, mint a vásárlók részéről. Ezek a kényelmi üzletek a hipermarketeknél jóval kisebb üzlettérrel rendelkeznek, ám válogatott árukínálattal és a megszokott minőségű és árú termékekkel várják a vásárlókat. Több vidéki városban még idén további üzletek nyitását tervezzük.

Váltani készül a Tesco! Itt a nagy bejelentés!

Pénzcentrum: Mi a véleménye az Auchan új ár-összehasonlító rendszeréről (www.hiperarak.hu)?

Hackl Mónika: A Tesco bátran áll az ár-összehasonlítás elé. Amennyiben objektív lesz a rendszer, úgy nincs okunk az aggodalomra. Mi is alkalmazunk különböző összehasonlításokat. A rendszer azonban nem tudja majd kezelni a saját márkás termékeket, melyek egyébként jelentős részt képviselnek a vásárlói kosarakban. A havi egy alkalommal történő összehasonlítás egyébként nem fest majd teljesen reális képet, mivel az árak folyamatosan változhatnak.

Auchan, Tesco, Spar, Cora: kiderül, melyik a legolcsóbb!

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?