Hiperár-ostrommal foszlatnák a Tesco-kosarat - interjú

Pénzcentrum
2009. szeptember 1. 06:20

Az elmúlt években fokozatosan bővült a Tesco saját márkás termékeinek a száma, az áruház további termékek bevezetését ígéri. Ezek az árucikkek a hagyományos termékek vételárának 70-80 %-áért megvásárolhatóak, ami rendkívül vonzó a vásárlók számára. A hálózatbővítési tervek keretében sorra nyílnak az Express üzletek, ugyanakkor a Tesco nem ijedt meg az Auchan által a napokban ismertetett új ár-összehasonlító rendszertől sem.

Pénzcentrum: Összesen hány saját márkás termékkel rendelkezik a Tesco?


Hackl Mónika

Hackl Mónika: Az elmúlt években dinamikusan emelkedett a Tesco saját márkás termékeinek a száma, mely jelenleg több ezerre tehető. Az előttünk álló időszakban újabb saját márkás termékek bevezetését tervezzük.

Pénzcentrum: Melyek az ilyen termékek legfontosabb jellemzői?

Hackl Mónika: A saját márkás termékekről elmondható, hogy a brendekkel hasonló minőségi színvonalat képviselnek, de azoknál jóval olcsóbban hozzájuthatnak a vásárlók. Ez a megállapítás az FMCG-termékek (fast moving consumer goods - gyorsan forgó fogyasztási cikkek) közé sorolt élelmiszerekre és háztartási vegyiárukra, a műszaki cikkekre, valamint áruházunk ruházati termékeire egyaránt igaz.

Pénzcentrum: Hogyan aránylik ezek vételára a hagyományos termékek átlagárához?

Hackl Mónika: Az elérhető legolcsóbb Value termékek tekintetében átlagosan 20-30 %-kal alacsonyabb fogyasztói áraink vannak, mint amennyibe a brendek kerülnek. Áruházunk összes árbevételének körülbelül ötödét teszik ki a saját márkás termékek értékesítéséből befolyó pénzek.

Pénzcentrum: Mekkora mozgásterük van - különösen akciók idején - ezek árképzése során?

Hackl Mónika: A saját márkás termékek fogyasztói árainak meghatározásakor is az általános árképzési elveinket alkalmazzuk. Törekszünk a fent említett 20-30 %-os árelőny elérésére, de bizonyos akciók során az árak egyedileg kerülnek meghatározásra.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Pénzcentrum: Milyen tapasztalatokról tud beszámolni a frissen nyitott Tesco Express üzletek kapcsán?

Hackl Mónika: Néhány hete a XIII. kerületben a napokban pedig Rákosszentmihályon nyitottunk ilyen üzletet, ezzel 12-re emelkedett a Tesco Expressek száma. Mindenhonnan pozitív visszajelzéseket kaptunk úgy a dolgozók, mint a vásárlók részéről. Ezek a kényelmi üzletek a hipermarketeknél jóval kisebb üzlettérrel rendelkeznek, ám válogatott árukínálattal és a megszokott minőségű és árú termékekkel várják a vásárlókat. Több vidéki városban még idén további üzletek nyitását tervezzük.

Váltani készül a Tesco! Itt a nagy bejelentés!

Pénzcentrum: Mi a véleménye az Auchan új ár-összehasonlító rendszeréről (www.hiperarak.hu)?

Hackl Mónika: A Tesco bátran áll az ár-összehasonlítás elé. Amennyiben objektív lesz a rendszer, úgy nincs okunk az aggodalomra. Mi is alkalmazunk különböző összehasonlításokat. A rendszer azonban nem tudja majd kezelni a saját márkás termékeket, melyek egyébként jelentős részt képviselnek a vásárlói kosarakban. A havi egy alkalommal történő összehasonlítás egyébként nem fest majd teljesen reális képet, mivel az árak folyamatosan változhatnak.

Auchan, Tesco, Spar, Cora: kiderül, melyik a legolcsóbb!

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?