Az Auchan kiszámolta: íme az árak!

2009. augusztus 26. 14:35

Izgalmas kezdeményezéssel rukkolt elő az Auchan. Az üzlethálózat olyan rendszert hozott létre, amely lehetővé teszi, hogy a vásárlók összehasonlítsák a különböző hipermarketekben forgalmazott élelmiszer termékek eladási árát.

Új honlapot indít jövő héttől az Auchan Magyarország, a legnagyobb hipermarketek árainak összehasonlítása érdekében. A francia tulajdonú áruházlánc tervei szerint a www.hiperarak.hu oldalon a vásárlóknak lehetősége nyílik arra, hogy havonta 600 élelmiszer árait hasonlítsák össze.

A honlapon szereplő négy áruházlánc -Tesco, Cora, Interspar, és természetesen az Auchan- árait hasonlítják össze.

Az áruház vezetői hangsúlyozták, hogy az árakat egy független szervezet -a HMSM Consulting- és nem az Auchan munkatársai mérik össze. A tájékoztatási rendszer az Önszabályozó Reklám Testület korábbi ajánlásával összhangban jön létre.

A rendszer teljesen azonos minőségű és kiszerelésű termékeket hasonlít össze. A felmérést minden hónap azonos időszakában végzik, a négy lánc ábudapesti, vagy Budapest környéki áruházaiban.

Jean-Paul Filiat, az Auchan Magyarország vezérigazgatója elmondta: azért most indítják el az oldalt, mert a gazdasági válság nem csak a vállalatoknak, hanem a fogyasztóknak is egyaránt nehéz. 


Úgy látja, olyankor kell egy ilyen kezdeményezést elindítani, amikor a fogyasztók kevesebbet, másként vásárolnak. A vezérigazgató szerint jól látszik, hogy most kevesebb a vásárlásra fordított pénz, mint egy évvel ezelőtt.

A rendszertől a hazai vásárlóerő további növekedését várják.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?