4 °C Budapest

A román nagyáruházakban is zabálnak a vevők

Pénzcentrum
2009. augusztus 31. 11:02

Sikeresnek ítélte a négy legnagyobb román hipermarket lánc (Auchan, Cora, Real, Carrefour) a gyorséttermek áruházakon belüli működtetését. A multik konyháin készült ételek közül a grillcsirke és a különböző pizzák a legnépszerűbbek a vásárlásban megfáradt fogyasztók körében. A láncok sikereit bizonyítja, hogy az árbevételeik 4-5 %-át a házon belül értékesített készételek teszik ki.

Az egyik áruházlánc marketingese elmondta, hogy a hipermarketek által alkalmazott gyorséttermi stratégia nem várt sikereket hozott. Az áruházon belül értékesített készételekből származó árbevételek megközelítik az országban működő legnagyobb gyorséttermi lánc (McDonald's) teljesítményét.

Az első féléves eredmények összesítését követően megállapították, hogy a 100 millió eurós bevétel az összes értékesítés 4-5 %-át teszi ki. A legnépszerűbb termékek közé tartoznak a grillezett húsok és a pizzák. Az egyik áruház a sikereken felbuzdulva már rendeléseket is felvesz és házhozszállítást is vállal.

Kollektív zabálás a Tescóban: tehetetlen áruházak

A hipermarketek mellett hazánkhoz hasonlóan az IKEA bútoráruház is üzemeltet saját éttermet az üzleteiben. A beszámolók szerint az egyes áruházakban ők is hasonló forgalmat produkáltak, mint a városukban működő McDonald's.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 27. vasárnap
Virgil
47. hét
November 27.
Advent (1.)
November 27.
Nemzetközi Aura nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 26. 19:16