16 °C Budapest

Csodavonattal Budapestre: a lassúság luxusa

2009. augusztus 28. 18:02

A Magyar Turizmus Zrt. az osztrák piacon stratégiai célkitűzésként kezeli a prémium szolgáltatások iránt érdeklődő vendégkör megszólítását és Magyarországra csábítását.

E cél megvalósítását szolgálja az a stratégiai együttműködés is, amelyet a Majectic Imperator luxus vasúttársaság tulajdonosa, Gottfried O. Rieck és Kovács Balázs, az MT Zrt. ausztriai külképviselője kötött. A Majestic Imperator (www.imperialtrain.at) a császári idők hangulatát idéző luxus vonatszerelvényt üzemeltet, amelyen Ausztria egyik legrangosabb cége biztosítja a kényeztető vendéglátást.

A luxusszerelvény a tervek szerint jövő tavasztól menetrend szerint közlekedik majd hetente Budapest és Bécs között. Az osztrák vendégéjszakák számának hazai növelése érdekében folyamatban van gödöllői- és egyéb budapesti programcsomagok kidolgozása, amely elsősorban a luxusszolgáltatásokat nyújtó magyarországi szolgáltatókkal való kooperációt feltételezi.

A kényeztető időutazással is felérő program jelmondata "a lassúság luxusa", amely főleg a kultúra, a gasztronómia és a történelem iránt érdeklődő utazók számára jelent vonzerőt. Ausztriából minden ötödik utazó motivációja kulturális eredetű, és nagyon nyitottak az újdonságokra.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 28. kedd
Vencel
39. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2021. szeptember 27. 18:05