-1 °C Budapest

Csodavonattal Budapestre: a lassúság luxusa

2009. augusztus 28. 18:02

A Magyar Turizmus Zrt. az osztrák piacon stratégiai célkitűzésként kezeli a prémium szolgáltatások iránt érdeklődő vendégkör megszólítását és Magyarországra csábítását.

E cél megvalósítását szolgálja az a stratégiai együttműködés is, amelyet a Majectic Imperator luxus vasúttársaság tulajdonosa, Gottfried O. Rieck és Kovács Balázs, az MT Zrt. ausztriai külképviselője kötött. A Majestic Imperator (www.imperialtrain.at) a császári idők hangulatát idéző luxus vonatszerelvényt üzemeltet, amelyen Ausztria egyik legrangosabb cége biztosítja a kényeztető vendéglátást.

A luxusszerelvény a tervek szerint jövő tavasztól menetrend szerint közlekedik majd hetente Budapest és Bécs között. Az osztrák vendégéjszakák számának hazai növelése érdekében folyamatban van gödöllői- és egyéb budapesti programcsomagok kidolgozása, amely elsősorban a luxusszolgáltatásokat nyújtó magyarországi szolgáltatókkal való kooperációt feltételezi.

A kényeztető időutazással is felérő program jelmondata "a lassúság luxusa", amely főleg a kultúra, a gasztronómia és a történelem iránt érdeklődő utazók számára jelent vonzerőt. Ausztriából minden ötödik utazó motivációja kulturális eredetű, és nagyon nyitottak az újdonságokra.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 9. szombat
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm