-1 °C Budapest

Bajban a falusi turizmus: megszűnik az adókedvezmény

2009. augusztus 5. 09:02

Véglegesen abbahagyhatja vagy felfüggesztheti a tevékenységét a falusi turizmusban érdekeltek egy része amiatt, hogy a hogy a kormány január elsejétől megszünteti az ágazatban tevékenykedőket illető adómentességet.

A június végén elfogadott adócsomag eltörölte az ágazat személyijövedelemadó-kedvezményét. Sok vendéglátónak ugyanis nem éri meg szobát kiadni akkor, ha minden fillér után adóznia kell majd. Az elmúlt időszakban számos vendégház költséges, minőségjavító beruházást hajtott, ezeknek a megtérülését is jelentősen nehezítheti a kedvezmény megvonása.

A szegmens a hazai turizmus sikerágazatának számít: a KSH adatai szerint a vendégek száma közel tíz százalékkal emelkedett egy év alatt.

A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége szerint a falusi turizmus a vidékfejlesztés egyik kulcsfontosságú eleme: piacot nyújt a helyi termelők számára, és elősegíti a hagyományápolást is.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 4. hétfő
Borbála, Barbara
49. hét
December 4.
A cookie napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem