A szélerőművem? Itt van hátul a kertben!

2009. augusztus 28. 08:20

Elkészült a Mariah Power Inc. városi "szélerőművének" a Windspire-nek európai változata, így a társaság most aktív terjeszkedésbe fog kontinensünkön. Aki szeretné, mostantól akár a kertjében is tarthat szélgenerátort.

A 9.1 méter magas, toronyszerű szélgenerátor nem a hagyományosan ismert elven működik, így aki még nem találkozott propeller nélküli szélgenerátorral, az biztos nem látta a Windspire-t sem.

A Mariah Power által kidolgozott egység már több elismerésben is részesült a tengerentúlon, alkalmazásával házakat, iskolákat és irodákat lehet a környezetnek kedves módon elektromos árammal ellátni.


A legolcsóbb szett 6,500 dollárba kerül (telepítés nélkül), és az amerikai kormányzat 30%-os adókedvezményben részesíti a termék vásárlóit, így a cég számításai szerint akár 5 éven belül is megtérülhet egy Windspire megvétele.

A széloszlop 20 km/órás átlagos szélsebesség mellett évi 2000 kWh áramot termel, és már 13 km/órás sebességnél is szolgáltat elektromosságot.

Az európai energiaportál fogyasztói áradatai alapján a Windspire hazánkban nehezen lenne versenyképes, mert átlagos árakkal számolva még a legolcsóbb típus esetén is 10-15 évre lenne szükség a berendezés megtérüléséhez. Ettől függetlenül, akit érdekel a Windspire, akár még forgalmazhatja is, mert a Mariah Power épp értékesítési partnereket keres.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 25. 19:29