3 °C Budapest

A szélerőművem? Itt van hátul a kertben!

2009. augusztus 28. 08:20

Elkészült a Mariah Power Inc. városi "szélerőművének" a Windspire-nek európai változata, így a társaság most aktív terjeszkedésbe fog kontinensünkön. Aki szeretné, mostantól akár a kertjében is tarthat szélgenerátort.

A 9.1 méter magas, toronyszerű szélgenerátor nem a hagyományosan ismert elven működik, így aki még nem találkozott propeller nélküli szélgenerátorral, az biztos nem látta a Windspire-t sem.

A Mariah Power által kidolgozott egység már több elismerésben is részesült a tengerentúlon, alkalmazásával házakat, iskolákat és irodákat lehet a környezetnek kedves módon elektromos árammal ellátni.


A legolcsóbb szett 6,500 dollárba kerül (telepítés nélkül), és az amerikai kormányzat 30%-os adókedvezményben részesíti a termék vásárlóit, így a cég számításai szerint akár 5 éven belül is megtérülhet egy Windspire megvétele.

A széloszlop 20 km/órás átlagos szélsebesség mellett évi 2000 kWh áramot termel, és már 13 km/órás sebességnél is szolgáltat elektromosságot.

Az európai energiaportál fogyasztói áradatai alapján a Windspire hazánkban nehezen lenne versenyképes, mert átlagos árakkal számolva még a legolcsóbb típus esetén is 10-15 évre lenne szükség a berendezés megtérüléséhez. Ettől függetlenül, akit érdekel a Windspire, akár még forgalmazhatja is, mert a Mariah Power épp értékesítési partnereket keres.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 26. szombat
Virág
47. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?