-2 °C Budapest

A szélerőművem? Itt van hátul a kertben!

2009. augusztus 28. 08:20

Elkészült a Mariah Power Inc. városi "szélerőművének" a Windspire-nek európai változata, így a társaság most aktív terjeszkedésbe fog kontinensünkön. Aki szeretné, mostantól akár a kertjében is tarthat szélgenerátort.

A 9.1 méter magas, toronyszerű szélgenerátor nem a hagyományosan ismert elven működik, így aki még nem találkozott propeller nélküli szélgenerátorral, az biztos nem látta a Windspire-t sem.

A Mariah Power által kidolgozott egység már több elismerésben is részesült a tengerentúlon, alkalmazásával házakat, iskolákat és irodákat lehet a környezetnek kedves módon elektromos árammal ellátni.


A legolcsóbb szett 6,500 dollárba kerül (telepítés nélkül), és az amerikai kormányzat 30%-os adókedvezményben részesíti a termék vásárlóit, így a cég számításai szerint akár 5 éven belül is megtérülhet egy Windspire megvétele.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A széloszlop 20 km/órás átlagos szélsebesség mellett évi 2000 kWh áramot termel, és már 13 km/órás sebességnél is szolgáltat elektromosságot.

Az európai energiaportál fogyasztói áradatai alapján a Windspire hazánkban nehezen lenne versenyképes, mert átlagos árakkal számolva még a legolcsóbb típus esetén is 10-15 évre lenne szükség a berendezés megtérüléséhez. Ettől függetlenül, akit érdekel a Windspire, akár még forgalmazhatja is, mert a Mariah Power épp értékesítési partnereket keres.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 8. péntek
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm