16 °C Budapest

Kivégezték a volt reptéri vezérigazgatót

2009. augusztus 7. 14:02

Míg az Egyesült Államokban a világ legnagyobb csalója Bernie Madoff is megúszta börtönbüntetéssel a 60 milliárd dolláros stiklijét, addig Kínában halálra ítélták és kivégezték a pekingi reptér volt vezérigazgatóját, miután korrupciós botrányba keveredett.

A pekingi repteret és 30 másikat igazgató, állami kézben lévő vállalat volt vezérigazgatója mintegy 16 millió dolláros csalásban és vesztegetésben minősült vétkesnek: négymillió dollár értékben fogadott el kenőpénzeket különféle indokokból, míg 12 milliót a cég kasszájából sikkasztott el. Halálbüntetést általában csak erőszakos bűncselekményekért szoktak kiszabni, ám egyre gyakrabban hallani arról, hogy gazdasági bűncselekmények után is kiszabják.

A kínai hatóságok ugyanis így akarják visszaszorítani az állami cégek vezetőinek körében burjánzó korrupciót, valamint a mások vagyonával visszaélő pénzügyi csalókat. Nemrég két befektetőt végeztek ki, akik 120 millió dollár értékben károsították meg ügyfeleiket. Szintén nem sok jóra számíthat az állami atomreaktorokat építő és felügyelő vállalat volt vezérigazgatója sem, aki tőzsdére vitte az állam által rábízott három atomerőmű felépítéséhez szükséges pénzt, 260 millió dollárnyi veszteséget okozva ezzel a cégnek és az országnak. Ezen felül külföldi cégektől fogadott el kenőpénzt, akik az atomerőmű-tendert szerették volna megnyerni.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem