4 °C Budapest

Döntött a bíróság: nem adhat el több Wordöt a Microsoft!

2009. augusztus 12. 12:31

Egy texasi bíróság megdöbbentő ítéletet hozott: a Microsoft szabadalmi jog megsértése miatt nem adhat el többet az egyik legismertebb irodai termékéből, a Wordből.

A texasi Leonard Davis bíró határozatában megtiltotta a Microsoftnak, hogy az Egyesült Államokban eladjon, vagy oda importáljon egyetlen Microsoft Wordöt is, amely kezeli az XML, a DOCX vagy a DOCM fájlkiterjesztéseket, mivel azok xml-programnyelvet használnak, ami a torontoi i4i cég tulajdonát képezi.

Az xml (Extensible Markup Language) képes arra, hogy ne csak a szöveget tárolja, hanem univerzális, könnyen feldolgozható formában raktározzon el szövegformázási adatokat is - ezáltal megkönnyítve a számtalan szövegkezelő program dolgát. A Microsoft Word xml-író és -olvasó képessége bele van integrálva a szövegszerkesztőbe.

Az i4i az 1998-as szabadalmát sértő szoftver ellen 2007-ben indított pert. A 60 napon belül életbe lépő határozat kimondja, hogy tilos a Microsoftnak a továbbiakban a szabadalmazott technológiát árusítania, azt teszt, bemutató, vagy marketingcélokra felhasználnia, valamint támogatást nyújtania hozzá a jövőbeni termékeiben. Ezek felül Davis bíró 290 millió dolláros kártérítést fizettetett a Microsofttal. A redmondi óriás szóvivője, Kevin Kutz mélységes csalódottságát tolmácsolta, egyúttal közölte, a Microsoft mindent megtesz a határozat felülbírálatáért.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 27. vasárnap
Virgil
47. hét
November 27.
Advent (1.)
November 27.
Nemzetközi Aura nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 26. 19:16