13 °C Budapest

GPS-baki a nyaraláson: csúnyán eltévedtek a turisták

Pénzcentrum
2009. július 29. 11:02

Két svéd turista már alig várta, hogy a csillogó tengerparttal rendelkező olasz Capri szigetére érkezzen, de óriási meglepetés érte őket, amikor betértek a "helyi" idegenforgalmi irodába. Az ott dolgozó munkatársak eleinte nem is értették, hogy mit is akarnak a turisták, de az egyik kérdésnél kiderült a baki, a svédek az utazás előtt nem a festői sziget nevét, hanem az északi iparváros Carpi nevét ütötték be a GPS-be.

"Az irodában dolgozó munkatársak közölték velük, hogy a betűtévesztés következtében körülbelül 650 kilométerrel elvétették a célpontot. Azért is nehéz megérteni, ami történt, mert a turisták egy szigetre indultak, mi pedig a szárazföld közepén vagyunk. Nem tűnt fel nekik, hogy itt nincs tenger? Ehhez hasonló esettel még nem találkoztunk." - mondta a meglepett helyi önkormányzati szóvivő, Giovanni Medici.

A középkorú házaspárra akkor lettek figyelmesek az idegenforgalmi irodában, amikor azt kérdezték, hogy miként juthatnak el a - Capri nevezetességei közé tartozó - Kék Barlanghoz a legegyszerűbben. Ekkor tisztázták a félreértést és talán annak köszönhetően, hogy a baki nem járt nagy kerülővel a pár teketóriázás nélkül visszaszállt az autóba és folytatták útjukat tovább, dél felé.

Forrás: Reuters

Capri, a Nápolyi-öbölben található festői sziget már a római idők óta a kedvelt turistacélpontok közé tartozik, Carpi ellenben egy nyüzsgő észak-olasz iparváros.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika
38. hét
Szeptember 20.
A gyermekek világnapja
Szeptember 20.
Biztosítási világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 19. 17:45