16 °C Budapest

GPS-baki a nyaraláson: csúnyán eltévedtek a turisták

Pénzcentrum
2009. július 29. 11:02

Két svéd turista már alig várta, hogy a csillogó tengerparttal rendelkező olasz Capri szigetére érkezzen, de óriási meglepetés érte őket, amikor betértek a "helyi" idegenforgalmi irodába. Az ott dolgozó munkatársak eleinte nem is értették, hogy mit is akarnak a turisták, de az egyik kérdésnél kiderült a baki, a svédek az utazás előtt nem a festői sziget nevét, hanem az északi iparváros Carpi nevét ütötték be a GPS-be.

"Az irodában dolgozó munkatársak közölték velük, hogy a betűtévesztés következtében körülbelül 650 kilométerrel elvétették a célpontot. Azért is nehéz megérteni, ami történt, mert a turisták egy szigetre indultak, mi pedig a szárazföld közepén vagyunk. Nem tűnt fel nekik, hogy itt nincs tenger? Ehhez hasonló esettel még nem találkoztunk." - mondta a meglepett helyi önkormányzati szóvivő, Giovanni Medici.

A középkorú házaspárra akkor lettek figyelmesek az idegenforgalmi irodában, amikor azt kérdezték, hogy miként juthatnak el a - Capri nevezetességei közé tartozó - Kék Barlanghoz a legegyszerűbben. Ekkor tisztázták a félreértést és talán annak köszönhetően, hogy a baki nem járt nagy kerülővel a pár teketóriázás nélkül visszaszállt az autóba és folytatták útjukat tovább, dél felé.

Forrás: Reuters

Capri, a Nápolyi-öbölben található festői sziget már a római idők óta a kedvelt turistacélpontok közé tartozik, Carpi ellenben egy nyüzsgő észak-olasz iparváros.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?