GPS-baki a nyaraláson: csúnyán eltévedtek a turisták

Pénzcentrum
2009. július 29. 11:02

Két svéd turista már alig várta, hogy a csillogó tengerparttal rendelkező olasz Capri szigetére érkezzen, de óriási meglepetés érte őket, amikor betértek a "helyi" idegenforgalmi irodába. Az ott dolgozó munkatársak eleinte nem is értették, hogy mit is akarnak a turisták, de az egyik kérdésnél kiderült a baki, a svédek az utazás előtt nem a festői sziget nevét, hanem az északi iparváros Carpi nevét ütötték be a GPS-be.

"Az irodában dolgozó munkatársak közölték velük, hogy a betűtévesztés következtében körülbelül 650 kilométerrel elvétették a célpontot. Azért is nehéz megérteni, ami történt, mert a turisták egy szigetre indultak, mi pedig a szárazföld közepén vagyunk. Nem tűnt fel nekik, hogy itt nincs tenger? Ehhez hasonló esettel még nem találkoztunk." - mondta a meglepett helyi önkormányzati szóvivő, Giovanni Medici.

A középkorú házaspárra akkor lettek figyelmesek az idegenforgalmi irodában, amikor azt kérdezték, hogy miként juthatnak el a - Capri nevezetességei közé tartozó - Kék Barlanghoz a legegyszerűbben. Ekkor tisztázták a félreértést és talán annak köszönhetően, hogy a baki nem járt nagy kerülővel a pár teketóriázás nélkül visszaszállt az autóba és folytatták útjukat tovább, dél felé.

Forrás: Reuters

Capri, a Nápolyi-öbölben található festői sziget már a római idők óta a kedvelt turistacélpontok közé tartozik, Carpi ellenben egy nyüzsgő észak-olasz iparváros.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 26. vasárnap
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
Hősök napja
Május 26.
Szentháromság
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 25. 19:20
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem