Márkacasco: új fogalom a biztosítási piacon

2009. július 28. 08:17

A casco-piacon zajló verseny elsősorban a standard biztosítási csomagok árszintjének folyamatos csökkenésében érhető tetten. Létezik már azonban olyan specifikus casco, amely a kedvező ár megtartása mellett jelentősen bővíti a kárrendezéshez kapcsolódó szolgáltatások körét is. A múlt évben kidolgozott egyedi márkacascót kínáló márkakereskedésekben különösen a 100 %-ig kiterjesztett javítási határérték, illetve az akár 6 évig alkalmazott avulásmentesség iránt fokozott az érdeklődés.

Speciális csomagok - az adott importőr igényeihez igazodva

A márkacascót a CLB Független Biztosítási Alkusz dolgozta ki 2008-ban, elsőként a Renault számára. A kizárólag az adott gyártmányhoz kapcsolódó márkakereskedésekben elérhető csomagok lényege a piaci standardokon felüli szolgáltatások felár nélküli kínálata.

A márkacasco a szolgáltatási lehetőségeit tekintve mindeddig egyedülálló innovációnak számít a hazai biztosítási piacon. A márkakereskedésekben elérhető CLB-s kalkulátorban valamennyi, a casco-szegmensben meghatározó biztosító egyedi, speciális márkaigényekhez igazodó ajánlatai megtalálhatók. A standard termékeket a biztosítók jellemzően az alábbi extra szolgáltatásokkal egészítik ki, felár nélkül:

Avulás-mentesség: a javítás során cserére szoruló alkatrészek jelentős amortizációs levonásának mellőzése akár a gépkocsi 6 éves koráig.

100%-os javítási határérték: A biztosítók általában csak a káridőponti érték 60-80 százalékáig vállalják a javítás költségeit, afelett egyszerűen gazdasági totálkárosnak nyilvánítják az autót. A márkacasco esetében viszont a káridőponti érték 100 százalékáig javítható az autó.

Csökkentett önrészű térítés: A biztosítók jellemzően az önrész minimum további felezését vállalják.

Aktív kárrendezés: A gépkocsi cascós biztosítója téríti meg a károkozó autó biztosítója helyett a teljes elszenvedett kárt, majd elszámol a károkozó biztosítójával.

Bérautó-szolgáltatás: a javítás idejére, akár 10 napra ingyenes szolgáltatásként

Szállítás plusz: Nem csupán a legközelebbi, hanem az értékesítést végző kereskedés szervizéig ingyenes, limit nélküli szolgáltatás

Márkahűség-kedvezmény: Totálkár esetén azonos márkájú új jármű vásárlásakor az új jármű biztosítási díját csökkenti.

"A márkacasco nem csupán az ügyfelek, hanem a márkakereskedők számára is kedvező konstrukció, karambol esetén ugyanis preferálja az értékesítést végző márkakereskedések szervizeiben történő javítást. A konstrukció sikerét jelzi, hogy a Renault után már a Kia, a Skoda és a Suzuki márkakereskedéseiben is elérhető a márkacasco, és várhatóan hamarosan további márkák ügyfelei szintén a piaci ajánlatnál kedvezőbb, többet nyújtó casco-ajánlatok között válogathatnak - mondta el Németh Péter, a CLB értékesítési igazgatója."

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 25. 19:29