Ember a GPS ellen: tragédiába torkollhat a verseny

Pénzcentrum
2009. május 29. 12:17

Egy tanulmány szerint az autósok 40 %-a kihívásnak veszi a GPS által feltüntetett becsült utazási időt és akár a megengedett sebesség átlépése árán is azon belül próbálnak célba érni. Óva intenek azonban, hogy a navigációs rendszer legyőzése egyrészt a szabályok megszegésével jár, másrészt veszélyezteti a közlekedésben résztvevőket.

10-ből négy autós elismerte, hogy megszegte a közlekedési szabályokat csak azért, hogy hamarabb érjen célba, mint azt a navigációs rendszer a megengedett sebesség és a távolság alapján kalkulálta. Különösen a 25 év alatti autósokra jellemző a gyorshajtás, mert az ebbe a korosztályba tartozó válaszadók 26 %-a elismerte, hogy szokott versenyezni a GPS-szel.

A 18 év alatti friss jogosítvánnyal rendelkező autósok hatoda akkor kapta első büntetését, amikor a navigációs rendszer által jelzett időtartamon belül próbált célba érni és átlépte a sebességhatárt. A 3 ezer brit válaszadóból 1200-an ismerték el, hogy vezetés közben versenyzett az órával.

A felmérést végző cég vezetője elmondta, hogy a sebességhatárok átlépése súlyos közúti vétség, ami a jármű vezetőjén túl a közlekedésben résztvevő többi autóst is különös veszélynek teszi ki. A GPS a megengedett sebesség és a távolság alapján kalkulál, az ilyen szempontok figyelembe vételével jelzett utazási idő megdöntése szabályszegéssel és mások veszélyeztetésével jár.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem