2 °C Budapest

Karácsonyra megszabadulhatunk a Vistától

2009. május 12. 12:02

Jó hír mindazoknak, akiket több, mint két éves fennállása alatt már az idegösszeomlás szélére kergetett a Microsoft Vista operációs rendszer: már a karácsonyi szezonban elkezdi árusítani a redmondi cég az új, Windows 7-es rendszert.

A korábbi hivatalos közlemények még arról szóltak, hogy a terjesztés 2010 januárjában indul meg, a Vista kiadásának harmadik évfordulójára. Ezzel szemben mostanra begyorsult a cég, így a karácsonyi ajándéknak szánt laptopokat már jó eséllyel Windows7-es operációs rendszerrel vehetjük.

Kötvényt bocsát ki a Microsoft
Története folyamán először kötvényt bocsátott ki a Microsoft. A papírokból befolyó 3,75 milliárd dollárt piaci híresztelések szerint felvásárlásokra fordítaná a cég, a valószínűbb azonban az, hogy tovább folytatják a részvény-visszavásárlási programot, azok árfolyama ugyanis tavaly óta 30 százalékkal esett vissza.

A cég egyelőre példás gyorsasággal igyekszik pályára állítani az új szoftvert - és elkerülni azokat a buktatókat, amelyekkel sikerült megutáltatnia a Vistát. Az első néhány gyártóhoz már ki is került a tanúsítvány-matrica, mely szerint a termék kompatibilis a Windows7-tel. Közülük néhányan grafikus kártyákat gyártanak, ami bölcs előrelátásra utal annak fényében, hogy a Vista esetében egyes kártyákhoz hónapokig nem volt megfelelő illesztőprogram. Bill Veghte alelnök egyelőre nem tudta megmondani, mikor lesz kész a program, de állítása szerint a befejezéstől számítva 9-12 hétbe kerül, míg forgalomba kerül egy termék.

A Los Angeles-i TechEd kiállításon a cég bejelentette, hogy a Windows7-tel párhuzamosan frissíti a szerverekre írt operációs rendszerét, a Windows Server 2008 R2-t, mely szintén valamikor az év vége felé jelenhet meg. Ezen felül bemutatót tartottak az Office 2010-ből is, mely minden eddiginél jobban együtt fog működni a Microsoft új operációs rendszerével. Például gyorsindító billentyűket lehet létrehozni nem csak az egyes alkalmazások indítására, de tevékenységekre is, mint amilyen az e-mail küldés, vagy egy partner felvétele.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?