12 °C Budapest

Karácsonyra megszabadulhatunk a Vistától

2009. május 12. 12:02

Jó hír mindazoknak, akiket több, mint két éves fennállása alatt már az idegösszeomlás szélére kergetett a Microsoft Vista operációs rendszer: már a karácsonyi szezonban elkezdi árusítani a redmondi cég az új, Windows 7-es rendszert.

A korábbi hivatalos közlemények még arról szóltak, hogy a terjesztés 2010 januárjában indul meg, a Vista kiadásának harmadik évfordulójára. Ezzel szemben mostanra begyorsult a cég, így a karácsonyi ajándéknak szánt laptopokat már jó eséllyel Windows7-es operációs rendszerrel vehetjük.

Kötvényt bocsát ki a Microsoft
Története folyamán először kötvényt bocsátott ki a Microsoft. A papírokból befolyó 3,75 milliárd dollárt piaci híresztelések szerint felvásárlásokra fordítaná a cég, a valószínűbb azonban az, hogy tovább folytatják a részvény-visszavásárlási programot, azok árfolyama ugyanis tavaly óta 30 százalékkal esett vissza.

A cég egyelőre példás gyorsasággal igyekszik pályára állítani az új szoftvert - és elkerülni azokat a buktatókat, amelyekkel sikerült megutáltatnia a Vistát. Az első néhány gyártóhoz már ki is került a tanúsítvány-matrica, mely szerint a termék kompatibilis a Windows7-tel. Közülük néhányan grafikus kártyákat gyártanak, ami bölcs előrelátásra utal annak fényében, hogy a Vista esetében egyes kártyákhoz hónapokig nem volt megfelelő illesztőprogram. Bill Veghte alelnök egyelőre nem tudta megmondani, mikor lesz kész a program, de állítása szerint a befejezéstől számítva 9-12 hétbe kerül, míg forgalomba kerül egy termék.

A Los Angeles-i TechEd kiállításon a cég bejelentette, hogy a Windows7-tel párhuzamosan frissíti a szerverekre írt operációs rendszerét, a Windows Server 2008 R2-t, mely szintén valamikor az év vége felé jelenhet meg. Ezen felül bemutatót tartottak az Office 2010-ből is, mely minden eddiginél jobban együtt fog működni a Microsoft új operációs rendszerével. Például gyorsindító billentyűket lehet létrehozni nem csak az egyes alkalmazások indítására, de tevékenységekre is, mint amilyen az e-mail küldés, vagy egy partner felvétele.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm