0 °C Budapest

Olajra lép az Aldi

2009. július 9. 16:58

Követve a Tesco és az Auchan példáját, az Aldi is megpróbálkozik benzinkutak üzemeltetésével. A német diszkontlánc először Ausztriában építi ki saját márkás töltőállomásait, de könnyen lehet, hogy hamarosan széleskörű terjeszkedésbe kezd.

Az üzemanyag-kereskedelem piacára lép az Aldi. A német tulajdonú keménydiszkont-lánc egyelőre az ausztriai Salzburg városában próbálkozik saját márkás benzinkutak felállításával, közvetlenül áruházai mellett.

A cég menedzsmentje a salzburgi kutakat egyfajta próbának szánja: ha beválnak, jöhet a terjeszkedés, először Ausztriában, később aztán több más Aldi-országban is.

Melyek az Aldi-országok? Cikkünk a témában: Titokzatos Aldi milliárdok: emberrablás és testvérharc az üzletlánc múltjában

Persze az Aldi ezen a piacon is keményen játszik: a hírek szerint az első napokban a régió benzinkútjainak áraihoz képest közel 50 százalékos kedvezménnyel adta az üzemanyagot, sőt, jelenleg is kedvezőbb árakat kínál versenytársainál.

Ugyanakkor az sem véletlen, hogy pont Salzburgban nyíltak meg a kutak, hiszen a határhoz közeli városba gyakran járnak át Németországból is tankolni az autósok és a motorosok. Ugyanakkor más európai országokkal ellentétben Ausztriában nem jelentősek a hipermarketek benzinkúthálózatai: nyugati szomszédaink inkább a jól bevált márkákat, az OMV-t , a Shell-t és a Jet-et részesítik előnyben.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem újdonság, hogy a kiskereskedelmi láncok saját profiljuktól távolabb eső üzleti ágakba is belekóstolnak. Amint arról beszámoltunk, a Lidl utazásokat is árusít:  Trükkös Lidl: parizer, mosópor, Mallorca, Badacsony, Prága

Az Aldi pedig Ausztriában mobiltelefonokat és mobilinternetet is kínál vásárlóinak, de az áruházakban (illetve a cég honlapján) különböző koncert-és belépőjegyeket is vásárolhatunk.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 7. csütörtök
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem