21 °C Budapest

Olajra lép az Aldi

2009. július 9. 16:58

Követve a Tesco és az Auchan példáját, az Aldi is megpróbálkozik benzinkutak üzemeltetésével. A német diszkontlánc először Ausztriában építi ki saját márkás töltőállomásait, de könnyen lehet, hogy hamarosan széleskörű terjeszkedésbe kezd.

Az üzemanyag-kereskedelem piacára lép az Aldi. A német tulajdonú keménydiszkont-lánc egyelőre az ausztriai Salzburg városában próbálkozik saját márkás benzinkutak felállításával, közvetlenül áruházai mellett.

A cég menedzsmentje a salzburgi kutakat egyfajta próbának szánja: ha beválnak, jöhet a terjeszkedés, először Ausztriában, később aztán több más Aldi-országban is.

Melyek az Aldi-országok? Cikkünk a témában: Titokzatos Aldi milliárdok: emberrablás és testvérharc az üzletlánc múltjában

Persze az Aldi ezen a piacon is keményen játszik: a hírek szerint az első napokban a régió benzinkútjainak áraihoz képest közel 50 százalékos kedvezménnyel adta az üzemanyagot, sőt, jelenleg is kedvezőbb árakat kínál versenytársainál.

Ugyanakkor az sem véletlen, hogy pont Salzburgban nyíltak meg a kutak, hiszen a határhoz közeli városba gyakran járnak át Németországból is tankolni az autósok és a motorosok. Ugyanakkor más európai országokkal ellentétben Ausztriában nem jelentősek a hipermarketek benzinkúthálózatai: nyugati szomszédaink inkább a jól bevált márkákat, az OMV-t , a Shell-t és a Jet-et részesítik előnyben.

Nem újdonság, hogy a kiskereskedelmi láncok saját profiljuktól távolabb eső üzleti ágakba is belekóstolnak. Amint arról beszámoltunk, a Lidl utazásokat is árusít:  Trükkös Lidl: parizer, mosópor, Mallorca, Badacsony, Prága

Az Aldi pedig Ausztriában mobiltelefonokat és mobilinternetet is kínál vásárlóinak, de az áruházakban (illetve a cég honlapján) különböző koncert-és belépőjegyeket is vásárolhatunk.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 24. 08:05