1 °C Budapest

Olajra lép az Aldi

2009. július 9. 16:58

Követve a Tesco és az Auchan példáját, az Aldi is megpróbálkozik benzinkutak üzemeltetésével. A német diszkontlánc először Ausztriában építi ki saját márkás töltőállomásait, de könnyen lehet, hogy hamarosan széleskörű terjeszkedésbe kezd.

Az üzemanyag-kereskedelem piacára lép az Aldi. A német tulajdonú keménydiszkont-lánc egyelőre az ausztriai Salzburg városában próbálkozik saját márkás benzinkutak felállításával, közvetlenül áruházai mellett.

A cég menedzsmentje a salzburgi kutakat egyfajta próbának szánja: ha beválnak, jöhet a terjeszkedés, először Ausztriában, később aztán több más Aldi-országban is.

Melyek az Aldi-országok? Cikkünk a témában: Titokzatos Aldi milliárdok: emberrablás és testvérharc az üzletlánc múltjában

Persze az Aldi ezen a piacon is keményen játszik: a hírek szerint az első napokban a régió benzinkútjainak áraihoz képest közel 50 százalékos kedvezménnyel adta az üzemanyagot, sőt, jelenleg is kedvezőbb árakat kínál versenytársainál.

Ugyanakkor az sem véletlen, hogy pont Salzburgban nyíltak meg a kutak, hiszen a határhoz közeli városba gyakran járnak át Németországból is tankolni az autósok és a motorosok. Ugyanakkor más európai országokkal ellentétben Ausztriában nem jelentősek a hipermarketek benzinkúthálózatai: nyugati szomszédaink inkább a jól bevált márkákat, az OMV-t , a Shell-t és a Jet-et részesítik előnyben.

Nem újdonság, hogy a kiskereskedelmi láncok saját profiljuktól távolabb eső üzleti ágakba is belekóstolnak. Amint arról beszámoltunk, a Lidl utazásokat is árusít:  Trükkös Lidl: parizer, mosópor, Mallorca, Badacsony, Prága

Az Aldi pedig Ausztriában mobiltelefonokat és mobilinternetet is kínál vásárlóinak, de az áruházakban (illetve a cég honlapján) különböző koncert-és belépőjegyeket is vásárolhatunk.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?