22 °C Budapest

Bombariadóval szórakozott a hipermarket dolgozója: 6 évet kapott

2009. július 16. 04:42

6 év börtönbüntetésre ítélték az a 32 éves amerikai hölgyet, aki több alkalommal is bombariadóval riogatta a saját munkahelyét, amikor éppen nem volt kedve dolgozni. A nő irodai alkalmazottként dolgozott az egyik kaliforniai Wal-Mart-ban, amit minden egyes bombariadó alkalmával teljesen ki kellett üríteni.

A hipermarket volt dolgozója akár 6 évet is rács mögött tölthet, mivel felelőtlenül sportot űzött abból, hogy a kagyló után nyúlt és bombával fenyegetőzött, amikor éppen munkaiszonyban szenvedett.

"Nem volt kedvem dolgozni, ezért ki kellett valamit találni." - válaszolta szűkszavúan a nő, amikor arra kérték, hogy indokolja meg valamivel a tettét.

A vádlottra nyolc telefonhívást sikerült rábizonyítani az eljárás során, ezek közül többet a saját - az áruházon belül található - irodájából kezdeményezett.

Az áruházat minden egyes bombariadó alkalmával teljesen ki kellett üríteni, ezért a volt dolgozót közel 36 ezer dolláros kártérítés megfizetésére is kötelezték, amiből - az okozott forgalomkiesés miatt - a szomszédos étterem is részesül.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 24. 08:05