16 °C Budapest

Virágzó üzlet: elképesztő hipermarket-stratégia

2009. július 16. 12:32

Rendkívüli akcióba kezdett egy brit hipermarket-lánc: a tanév zárultával ugyanis különlegesen olcsón adják a vágott virágokat, így a diákok gazdaságos csokrokat adhatnak tanáraiknak.

Egészen elképesztő módon használják ki a hétköznapi aktualitásokat a brit áruházláncok. Mint arról nemrég beszámoltunk, a Tesco például azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a válság hatására keresettebbek az alsóneműk, így olcsó, de minőségi bugyikat és melltartókat árul: Szex és Tesco: olcsó, de csábító - képek


Egyik legnagyobb konkurense - a magyar piactól egyelőre távolmaradó- ASDA azt használja ki, hogy a napokban ér véget a szigetországban a tanév. Ilyenkor pedig sok diák és szülő úgy érzi, illik virágcsokorral köszönteni valamely tanárát.

Nos, az ASDA lecsapott erre a lehetőségre: a britek szemében nevetségesnek számító 1 fontos összegért, azaz mintegy 319 forintért kínálnak virágcsokrokat. Az üzletlánc szerint a vágott virágok 5 napig biztosan nem száradnak el.

A virágok jól példázzák a globális gazdaság működését, hiszen Kenyából, Kolumbiából és Hollandiából származnak. A magas szállítási költségek miatt valószínűsíthető, hogy magasabb a beszerezési áruk, mint amennyiért eladják őket, de vevőcsalogatónak így is tökéletesen megfelelnek.

Az aktualitást az ASDA mellett a Tesco is kihasználja, igaz, ott egy csokor virág 1,78 fontba, azaz 568 forintba kerül.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 28. kedd
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?