2 °C Budapest

Virágzó üzlet: elképesztő hipermarket-stratégia

2009. július 16. 12:32

Rendkívüli akcióba kezdett egy brit hipermarket-lánc: a tanév zárultával ugyanis különlegesen olcsón adják a vágott virágokat, így a diákok gazdaságos csokrokat adhatnak tanáraiknak.

Egészen elképesztő módon használják ki a hétköznapi aktualitásokat a brit áruházláncok. Mint arról nemrég beszámoltunk, a Tesco például azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a válság hatására keresettebbek az alsóneműk, így olcsó, de minőségi bugyikat és melltartókat árul: Szex és Tesco: olcsó, de csábító - képek


Egyik legnagyobb konkurense - a magyar piactól egyelőre távolmaradó- ASDA azt használja ki, hogy a napokban ér véget a szigetországban a tanév. Ilyenkor pedig sok diák és szülő úgy érzi, illik virágcsokorral köszönteni valamely tanárát.

Nos, az ASDA lecsapott erre a lehetőségre: a britek szemében nevetségesnek számító 1 fontos összegért, azaz mintegy 319 forintért kínálnak virágcsokrokat. Az üzletlánc szerint a vágott virágok 5 napig biztosan nem száradnak el.

A virágok jól példázzák a globális gazdaság működését, hiszen Kenyából, Kolumbiából és Hollandiából származnak. A magas szállítási költségek miatt valószínűsíthető, hogy magasabb a beszerezési áruk, mint amennyiért eladják őket, de vevőcsalogatónak így is tökéletesen megfelelnek.

Az aktualitást az ASDA mellett a Tesco is kihasználja, igaz, ott egy csokor virág 1,78 fontba, azaz 568 forintba kerül.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58