Jacko újra a csúcson!

2009. július 1. 13:02

Ha igazán sikeres akarsz lenni, távozz az élők sorából - a mondást a pop királya, Michael Jackson karrierje is fényesen igazolta. A múlt csütörtökön elhunyt sztár lemezei és dalai villámgyorsan újra a toplisták élére kerültek.

A Nielsen SoundScan előzetes adatai szerint a múlt héten a Top Pop Catalog Album-lista első kilenc helyezése Michael Jacksonhoz volt köthető. A sor élén Jackson legnagyobb slágereinek válogatása, a Number Ones állt, de az összes lemeze rakétaként tért vissza a sűrű homályból a slágerlisták élére. A családi vállalkozásban készült slágerek gyűjteménye, a Jacksons: "The Ultimate Collection" az ötödik helyre került. A tízes lista egyetlen nem Jackohoz köthető albuma a Woodstock című musical soundtrack-je volt, mely a legutolsó helyet foglalta el.

Jackson szólólemezei összesen 415 ezer példányban fogytak múlt héten, ami egyrészt nagyságrendekkel haladja meg az egy héttel korábbi 10 000 körüli példányszámot, másrészt meghaladja az év eddig eltelt részében eladott összes lemezének számát is (297 000). A digitális világ előretörését jól jelzi, hogy az eladott lemezek 58 százaléka valamely letöltő-oldalon keresztül kelt el.

Jackson összesen 25 dallal képviselteti magát a Hot Digital Songs 75 dalos listáján, ami majdnem duplája David Cook 2008-as rekordjának, aki akkor 14 dalt tudott felmutatni a listán. A Thrillert múlt héten 167 ezren töltötték le, szemben az egy héttel korábbi ötezerrel, ami 3 551 százalékos növekedést jelent.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 17. péntek
Zsófia
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?