17 °C Budapest

Jacko újra a csúcson!

2009. július 1. 13:02

Ha igazán sikeres akarsz lenni, távozz az élők sorából - a mondást a pop királya, Michael Jackson karrierje is fényesen igazolta. A múlt csütörtökön elhunyt sztár lemezei és dalai villámgyorsan újra a toplisták élére kerültek.

A Nielsen SoundScan előzetes adatai szerint a múlt héten a Top Pop Catalog Album-lista első kilenc helyezése Michael Jacksonhoz volt köthető. A sor élén Jackson legnagyobb slágereinek válogatása, a Number Ones állt, de az összes lemeze rakétaként tért vissza a sűrű homályból a slágerlisták élére. A családi vállalkozásban készült slágerek gyűjteménye, a Jacksons: "The Ultimate Collection" az ötödik helyre került. A tízes lista egyetlen nem Jackohoz köthető albuma a Woodstock című musical soundtrack-je volt, mely a legutolsó helyet foglalta el.

Jackson szólólemezei összesen 415 ezer példányban fogytak múlt héten, ami egyrészt nagyságrendekkel haladja meg az egy héttel korábbi 10 000 körüli példányszámot, másrészt meghaladja az év eddig eltelt részében eladott összes lemezének számát is (297 000). A digitális világ előretörését jól jelzi, hogy az eladott lemezek 58 százaléka valamely letöltő-oldalon keresztül kelt el.

Jackson összesen 25 dallal képviselteti magát a Hot Digital Songs 75 dalos listáján, ami majdnem duplája David Cook 2008-as rekordjának, aki akkor 14 dalt tudott felmutatni a listán. A Thrillert múlt héten 167 ezren töltötték le, szemben az egy héttel korábbi ötezerrel, ami 3 551 százalékos növekedést jelent.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 29. csütörtök
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?