Jacko újra a csúcson!

2009. július 1. 13:02

Ha igazán sikeres akarsz lenni, távozz az élők sorából - a mondást a pop királya, Michael Jackson karrierje is fényesen igazolta. A múlt csütörtökön elhunyt sztár lemezei és dalai villámgyorsan újra a toplisták élére kerültek.

A Nielsen SoundScan előzetes adatai szerint a múlt héten a Top Pop Catalog Album-lista első kilenc helyezése Michael Jacksonhoz volt köthető. A sor élén Jackson legnagyobb slágereinek válogatása, a Number Ones állt, de az összes lemeze rakétaként tért vissza a sűrű homályból a slágerlisták élére. A családi vállalkozásban készült slágerek gyűjteménye, a Jacksons: "The Ultimate Collection" az ötödik helyre került. A tízes lista egyetlen nem Jackohoz köthető albuma a Woodstock című musical soundtrack-je volt, mely a legutolsó helyet foglalta el.

Jackson szólólemezei összesen 415 ezer példányban fogytak múlt héten, ami egyrészt nagyságrendekkel haladja meg az egy héttel korábbi 10 000 körüli példányszámot, másrészt meghaladja az év eddig eltelt részében eladott összes lemezének számát is (297 000). A digitális világ előretörését jól jelzi, hogy az eladott lemezek 58 százaléka valamely letöltő-oldalon keresztül kelt el.

Jackson összesen 25 dallal képviselteti magát a Hot Digital Songs 75 dalos listáján, ami majdnem duplája David Cook 2008-as rekordjának, aki akkor 14 dalt tudott felmutatni a listán. A Thrillert múlt héten 167 ezren töltötték le, szemben az egy héttel korábbi ötezerrel, ami 3 551 százalékos növekedést jelent.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 11. hétfő
Árpád
50. hét
December 11.
Nemzetközi hegynap
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. december 10. 18:50
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem