2 °C Budapest

Jacko újra a csúcson!

2009. július 1. 13:02

Ha igazán sikeres akarsz lenni, távozz az élők sorából - a mondást a pop királya, Michael Jackson karrierje is fényesen igazolta. A múlt csütörtökön elhunyt sztár lemezei és dalai villámgyorsan újra a toplisták élére kerültek.

A Nielsen SoundScan előzetes adatai szerint a múlt héten a Top Pop Catalog Album-lista első kilenc helyezése Michael Jacksonhoz volt köthető. A sor élén Jackson legnagyobb slágereinek válogatása, a Number Ones állt, de az összes lemeze rakétaként tért vissza a sűrű homályból a slágerlisták élére. A családi vállalkozásban készült slágerek gyűjteménye, a Jacksons: "The Ultimate Collection" az ötödik helyre került. A tízes lista egyetlen nem Jackohoz köthető albuma a Woodstock című musical soundtrack-je volt, mely a legutolsó helyet foglalta el.

Jackson szólólemezei összesen 415 ezer példányban fogytak múlt héten, ami egyrészt nagyságrendekkel haladja meg az egy héttel korábbi 10 000 körüli példányszámot, másrészt meghaladja az év eddig eltelt részében eladott összes lemezének számát is (297 000). A digitális világ előretörését jól jelzi, hogy az eladott lemezek 58 százaléka valamely letöltő-oldalon keresztül kelt el.

Jackson összesen 25 dallal képviselteti magát a Hot Digital Songs 75 dalos listáján, ami majdnem duplája David Cook 2008-as rekordjának, aki akkor 14 dalt tudott felmutatni a listán. A Thrillert múlt héten 167 ezren töltötték le, szemben az egy héttel korábbi ötezerrel, ami 3 551 százalékos növekedést jelent.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem