21 °C Budapest

Jackson és Jimmy: halott sztár lemeze jobban fogy

2009. június 26. 13:32

A Michael Jackson halálát övező médiaérdeklődés a sztár lemezeinek eladási mutatóira is hatással lesz. Szomorú, de tény: a halott sztárok lemezei jobban fogynak.

A budapesti Lemezkuckó hanglemezboltban a Pénzcentrum kérdésére elmondták: számítanak arra, hogy növekszik majd a Michael Jackson- lemezek iránti érdeklődés, ezért rendelnek is még néhány példányt a jelenlegi készlet kiegészítésére. Az biztos, hogy a nagyobb érdeklődés miatt nem emelik majd az előadó CD-inek árát.

Az egyik legnagyobb hazai online áruház, a Bookline rendszerében jelenleg 14 Michael Jackson-termék kapható: DVD-k, CD-lemezek, és róla szóló könyvek is. Sok exkluzív kiadvány is fellelhető itt, például díszdobozos albumok, koncertfelvételek.

A legfrissebb hírek szerint Michael Jackson 6 albuma is szerepel az iTunes internetes zeneáruház top 10-es letöltési listájában, az Amazon zenei eladási toplistáját pedig szinte kizárólag Michael Jackson lemezei foglalják el.

Kapcsolódó cikkünk: Őrületes vagyon és koldussors: meghalt Michael Jackson


Legutóbb Zámbó Jimmy 2001-es, rejtélyes halála után volt különösen nagy felhajtás, ami komolyan meglátszott a hazai lemezeladásokban. Akkoriban legalább fél évig tömegesen keresték a vevők Jimmy lemezeit. 2001 januárjának végén a "Király" -ahogy rajongói nevezték- 13 lemeze szerepelt a MAHASZ albumeladási listájának első 13 helyén.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Vélhetően néhány héten belül megjelennek majd a boltok polcain a Michael Jacksonról szóló könyvek, dokumentumfilmek is. Nem csak a nemzetközi, a hazai sztárvilágban is bevált formula, amikor egy közeli hozzátartozója, munkatársa írja meg emlékeit az elhunyt sztárról (a fenti példánál maradva: Tóth Krisztián: Zámbó Jimmy testőre voltam, Százszorszép kiadó, 2001). Várható, hogy reprint kiadásban újra kaphatóak lesznek korábbi albumai, és CD/DVD/Blu-Ray lemezen is megjelenik majd teljes életműve.

Kissé morbid, de vélhetően Michael Jackson is csatlakozik majd a legjobban kereső halott sztárok toplistájához. A listát jelenleg Elvis Presley vezeti: a Rock and Roll királya 2007-ben 49 millió, 2008-ban 52 millió dollár jövedelemre tett szert, annak ellenére, hogy immár 32 éve nincs közöttünk.  A világ legjobban kereső halott hírességei

John Lennon is szerepel a top 10-ben: 9 millió dollárra (1,9 milliárd forintra) tett szert különböző jogdíjakból. A 40 évesen 1980-ban meggyilkolt énekes két évvel ezelőtt még 24 millió dollárt (5 milliárd forintot) keresett, de az örökösök a zenész életművét folytatva a hagyaték nagy részét jótékonyságra és a háború-ellenes küzdelemre költik.

NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem